کد خبر: 33300
تاریخ انتشار: یکشنبه, 29 بهمن 1396 - 14:21

داخلی

»

اخبار کتاب

توسط كتابخانه و مركز اسناد و نسخ خطی دانشگاه قم

تهیه ۷۶ برگ از آثار نگارگری شاهنامه طهماسبی

منبع : لیزنا
۷۶برگ از اثار نگارگری شاهنامه طهماسبی توسط كتابخانه و مركز اسناد و نسخ خطی دانشگاه قم به صورت دیجیتال تهیه شد.
تهیه ۷۶ برگ از آثار نگارگری شاهنامه طهماسبی

به گزارش لیزنا بر اساس اعلام روابط عمومی دانشگاه  قم، شاهنامه طهماسبی كه گنجینه‌ای‌ بسیار نفیس و گرانبها از هنر نگارگری و خوشنویسی ایران است در قرن شانزدهم میلادی به دستور شاه اسماعیل اول خلق شد و نام شاه طهماسب، فرزند شاه اسماعیل را به خود گرفت. حدود پانزده هنرمند چیره‌دست به مدت ۲۰ سال عمر خود را صرف آفرینش این اثر در ۷۶۰ برگ كردند.

شاهنامه طهماسبی پس از تكمیل، در حدود چهل سال در دربار صفوی باقی ماند و در نهایت به دربار عثمانی اهدا شد.

در نهایت پس از گذر چندین قرن، سرنوشت این هنر نگارگری چنین رقم خورد كه برگ برگ شود و هر برگی به گوشه‌ای از دنیا سفر كند و در موزه‌ها و كلكسیون‌های كشورهای مختلف از آمریكا و انگلیس گرفته تا ایران و قطر پراكنده شود.

در فروردین ۱۳۹۰ تنها یك برگ از شاهنامه طهماسبی در حراجی ساتبی لندن به مبلغ خیره كننده ۱۲میلیون دلار به فروش رفت. این كتاب ۱۲ سال در دانشگاه هاروارد مورد مطالعه و تحقیق قرار گرفت و توسط این دانشگاه، موزه متروپولیتن و دانشگاه ییل به زبان‌های انگلیسی، فرانسه و آلمانی به چاپ رسید.

شایسته‌ترین هنرمندان مختلف عصر صفوی ۲۰ سال برای تكمیل این كتاب كار كردند. به‌دلیل تكمیل شدن آن در زمان سلطنت شاه طهماسب (فرزند شاه اسماعیل) به شاهنامه طهماسبی یا شاه طهماسب معروف شد. ویژگی‌های خاص و شگفت‌انگیز هنر ایرانی كه در این كتاب به كار رفته باعث شد، درباره نحوه خلق آن روایات مختلفی كه برخی از آن‌ها به افسانه شبیه است به ‌وجود آید.

برچسب ها :
خواهشمند است جهت تسهیل ارتباط خود با لیزنا، در هنگام ارسال پیام نکات ذیل را در نظر داشته باشید:
۱. از توهین به افراد، قومیت‌ها و نژاد‌ها خودداری کرده و از تمسخر دیگران بپرهیزید و از اتهام‌زنی به دیگران خودداری نمائید.
۲.از آنجا که پیام‌ها با نام شما منتشر خواهد شد، بهتر است با ارسال نام واقعی و ایمیل خود لیزنا را در شکل دهی بهتر بحث یاری نمایید.
۳. از به کار بردن نام افراد (حقیقی یا حقوقی)، سازمان‌ها، نهادهای عمومی و خصوصی خودداری فرمائید.
۴. از ارسال پیام های تکراری که دیگر مخاطبان آن را ارسال کرده اند خودداری نمائید.
۵. حتی الامکان از ارسال مطالب با زبانی غیر از فارسی خودداری نمائید.
نام:
ایمیل:
* نظر: