داخلی
»مطالب کتابداری
»گفتگو
اعلام نو آورترین کشورهای جهان در حوزه فناوری نانو در سال 2019
دکتر جعفر مهراد، استاد علم اطلاعات و دانش شناسی دانشگاه شیراز با اعلام این خبر به لیزنا گفت: بر اساس گزارش StatNano از مجموع ۳۶۵۰۰۰ تقاضانامه پتنت انتشار یافته تا پایان سپتامبر ۲۰۱۹ میلادی که در اداره پتنت و علایم تجاری آمریکا (USPTO) و اداره پتنت اروپایی(EPO) ثبت شده است ۲/۸ درصد (برابر با ۱۰3۰۰ اختراع) به فناوری نانو مربوط است.
وی ادامه داد: آمریکا، کرهجنوبی، چین و ژاپن به ترتیب بخش بزرگی از ثبت اختراعات را به خود اختصاص داده اند. در برابر ۱۰۳۰۰ اختراع فناوری نانو، تعداد مقالات علمی این حوزه در حدود ۱۰ درصد از کل تولیدات علمی جهان است.
موسس ISC گفت: در این دوره ۹ ماهه سال ۲۰۱۹ میلادی اسامی ۶۲ کشور جهان مشاهده می شود که حداقل یک اختراع در رشته فناوری نانو به ثبت رسانیده اند.
مهراد بیان کرد: ایالات متحده آمریکا با تولید نیمی از اختراعات سال ۲۰۱۹ (۴۶۶۶ اختراع) در صدر جدول نواورترین کشور های جهان قرار دارد. رتبه های دوم تا پنجم نیز در دست کشور های آسیای جنوب شرقی شامل کرهجنوبی با ۱۱۰۵ اختراع، ژاپن ۹۱۸ اختراع، چین ۸۲۵ اختراع، و تایوان با ۴۸۱ اختراع است. سپس، به ترتیب آلمان با ۴۲۸، فرانسه ۲۶۲، سویس ۱۹۹، بریتانیا ۱۷۶ و کانادا با ۱۷۴ اختراع موفق به کسب رتبه های ششم تا دهم نواورترین کشور های جهان در رشته فناوری نانو شده اند.
وی همچنین افزود: رتبه ۱۱ در دست عربستان سعودی است. عربستان سعودی در تقاضانامه پتنت انتشار یافته با ۱۴۸ مورد رتبه ۱۱ جهان را به خود اختصاص داده است.
او گفت: رتبه های ۱۲ تا ۲۰ نیز در همین بازه زمانی به ترتیب در اختیار کشور های هلند با ۱۲۴ درخواست پتنت انتشار یافته، اسپانیا ۹۱، سنگاپور و بلژیک هر کدام ۸۸، ایتالیا ۶۶، استرالیا و اتریش هر کدام ۶۰، هندوستان ۵۴ و سوئد با ۵۳ درخواست پتنت انتشار یافته قرار دارد. عربستان سعودی در همین مدت در اداره پتنت و علایم تجاری آمریکا دارای ۱۳۴ تقاضانامه پتنت انتشار یافته است. این آمار برای همین کشور در سال های ۲۰۱۴ تا ۲۰۱۸ میلادی به ترتیب ۴۸، ۷۱، ۶۷، ۱۵۳ و ۱۵۸ گزارش شده است.
مهراد باین کرد: تعداد پتنت عربستان سعودی در اداره پتنت اروپایی نیز در سال ۲۰۱۹ میلادی ۵ پتنت است. مجموع پتنت های این کشور با احتساب ۱۴۳ پتنت در USPO و ۵ پتنت در EPO به ۱۴۸ مورد می رسد که این رقم عربستان سعودی را در بین ۶۲ کشور جهان موجود در جدول رده بندی به رتبه ۱۱ جهان ارتقاء داده است.
او گفت: جمهوری اسلامی ایران در سال ۲۰۱۹ میلادی با ۱۸ درخواست پتنت انتشار یافته در اداره پتنت و علایم تجاری آمریکا رتبه ۲۴ را در بین ۶۲ کشور جهان که اسامی آنها در جدول رتبه بندی قرار دارد بدست آورده است. تعداد تقاضانامه پتنت انتشار یافته مربوط به جمهوری اسلامی ایران در سال های ۲۰۱۴ تا ۲۰۱۸ به ترتیب ۱۳، ۲۳، ۲۷، ۲۵ و ۴۲ گزارش شده است. برای جمهوری اسلامی ایران در سال های یاد شده در EPO آماری به ثبت نرسیده و خانه های جدول در ارتباط با ایران خالی است.
مهراد ادامه داد: تعداد تقاضانامه های پتنت انتشار یافته ترکیه در فاصله سال های ۲۰۱۴ تا ۲۰۱۹ در اداره پتنت و علایم تجاری آمریکا به ترتیب ۴، ۷، ۱۸، ۱۳، ۲۹ و ۱۱ است. ترکیه در اداره پتنت اروپایی نیز در سال های یاد شده دارای ۳، ۵، ۸، ۶، ۱۶ و ۴ تقاضانامه پتنت انتشار یافته است و در بین سایر کشورهای اسلامی امارات ۸، مالزی ۶، قطر ۴، مصر ۳، قزاقستان و پاکستان هر کدام ۲، و اردن و مراکش نیز هر کدام یک درخواست پتنت انتشار یافته دارند.
وی تاکید کرد: لازم است توجه کنیم که درخواست پتنت انتشار یافته به معنی اعطای پتنت نیست.
۱. از توهین به افراد، قومیتها و نژادها خودداری کرده و از تمسخر دیگران بپرهیزید و از اتهامزنی به دیگران خودداری نمائید.
۲.از آنجا که پیامها با نام شما منتشر خواهد شد، بهتر است با ارسال نام واقعی و ایمیل خود لیزنا را در شکل دهی بهتر بحث یاری نمایید.
۳. از به کار بردن نام افراد (حقیقی یا حقوقی)، سازمانها، نهادهای عمومی و خصوصی خودداری فرمائید.
۴. از ارسال پیام های تکراری که دیگر مخاطبان آن را ارسال کرده اند خودداری نمائید.
۵. حتی الامکان از ارسال مطالب با زبانی غیر از فارسی خودداری نمائید.