داخلی
»مطالب کتابداری
»کتابخانه و کتابداری
12 دانشگاه ایرانی در نظام رتبهبندی دانشگاههای «شانگهای»
به گزارش لیزنا بر اساس اعلام روابط عمومی پژوهشگاه علوم و فناوری اطلاعات ایران نظام رتبهبندی دانشگاهها بر پایۀ عملکرد علمی آنها که با نام «شانگهای» شناخته میشود در تازهترین ویرایش خود در سال 2017 نام 12 دانشگاه ایرانی را منتشر کرده که رویهمرفته 100 بار در زمرة مؤسسههای برتر آمده است.
براساس این رتبهبندی، دانشگاه آزاد 20 بار؛ دانشگاه تهران 16 بار؛ دانشگاههای صنعتی امیرکبیر و صنعتی شریف هر یک 11 بار؛ دانشگاه علم و صنعت 10 بار؛ دانشگاه تربیت مدرس 9 بار؛ دانشگاه صنعتی اصفهان هشت بار؛ دانشگاههای فردوسی مشهد، تبریز، و علوم پزشکی تهران هر یک چهار بار؛ دانشگاه صنعتی نوشیروانی بابل دو بار؛ و دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی یک بار در فهرست مؤسسههای برتر در 52 موضوع آمدهاند.
گفتنی است، رتبهبندی موضوعی «شانگهای» مؤسسهها را در 52 حوزۀ موضوعی (شش موضوع در علوم طبیعی، چهار موضوع در علوم زیستی، 22 موضوع در مهندسی، شش موضوع در علوم پزشکی، و 14 موضوع در علوم اجتماعی) بر پایۀ پنج سنجۀ گوناگون ارزیابی میکند.
مؤسسههایی در این نظام ارزیابی شدهاند که شمار انتشارات آنها از سال 2011 تا 2015 در پایگاه «اینسایت» که تحلیلگر دادههای نمایهنامۀ «وب آو ساینس» است، از 25 تا 200 مقاله بسته به موضوعهای گوناگون باشد.
همچنین، شمار انتشارات، تأثیر استنادی نرمال شده، جوایز اعضای هیئت علمی، نسبت همکاریهای علمی جهانی، و شمار مقالههای یک مؤسسه در نشریههای برتر، پنج سنجۀ کلیدی با وزنهای گوناگون در رتبهبندی «شانگهای» برای ارزیابی به کار میروند و دادههای این نظام از دو پایگاه «اینسایت» و «وب آو ساینس» گردآوری میشوند.
گفتنی است، رویهمرفته نام بیش از 1هزار و 400 دانشگاه از 80 کشور با 14هزار و 400 تکرار در موضوعهای گوناگون این فهرست آمدهاند.
همچنین، نام دانشگاههای آمریکا 3هزار و 857 بار با جایگاه نخست در 32 موضوع تکرار شده و دانشگاه «هاروارد» با برتری در 15 موضوع، بهترین عملکرد را داشته است.
نام دانشگاههای چین نیز 1 هزار و 652 بار تکرار شده و در هشت موضوع در جایگاه نخست هستند و نام دانشگاههای انگلستان نیز 1هزار و 168 بار آمده است.
پژوهشگاه علوم و فناوری اطلاعات ایران با پشتیبانی دبیرخانه شورایعالی عتف، با راهاندازی سامانه «نما» (جایگاه علم، فناوری، و نوآوری ایران در جهان) میکوشد نتایج نظامهای گوناگون ارزیابی علم، فناوری، و نوآوری را پایش کند و گزارشهایی کاربردی گوناگونی را در اختیار سیاستگذاران بگذارد. سامانه «نما» در دسترس همگان است.
۱. از توهین به افراد، قومیتها و نژادها خودداری کرده و از تمسخر دیگران بپرهیزید و از اتهامزنی به دیگران خودداری نمائید.
۲.از آنجا که پیامها با نام شما منتشر خواهد شد، بهتر است با ارسال نام واقعی و ایمیل خود لیزنا را در شکل دهی بهتر بحث یاری نمایید.
۳. از به کار بردن نام افراد (حقیقی یا حقوقی)، سازمانها، نهادهای عمومی و خصوصی خودداری فرمائید.
۴. از ارسال پیام های تکراری که دیگر مخاطبان آن را ارسال کرده اند خودداری نمائید.
۵. حتی الامکان از ارسال مطالب با زبانی غیر از فارسی خودداری نمائید.