داخلی
»مطالب کتابداری
»کتابخانه و کتابداری
استخدام کتابداران در گرو برقراری عدالت اجتماعی
به گزارش لیزنا، در نشست افتتاحیه سومین کنگره متخصصان علوم اطلاعات که یکشنبه 14 آبان ماه در تالار قلم کتابخانه ملی ایران برگزار شد، از سوی یکی از حاضران سوالی درباره مغفول ماندن رشته کتابداری و اطلاعرسانی به خصوص در استخدامهای دولتی کشور پرسیده شد.
یک کارشناس ارشد علم اطلاعات از کتابخانه علوم پزشکی ایران گفت: متاسفانه نیازی به کتابداران دیده نمیشود و اگر توجه داشته باشید در آزمون استخدامی کشوری امسال هیچ نامی از این رشته (کتابداری و علوم اطلاعات) نبود که این بسیار جای تعجب است.
وی در ادامه پرسید: به نظر شما دلیل این امر نمیتواند تغییر نام متوالی این رشته باشد که طی سالهای مختلف از کتابداری به کتابداری و اطلاعرسانی و سپس به علم اطلاعات و دانششناسی تغییر کرده است. درحال حاضر هیچ کجا نامی از کتابداران برده نمیشود، چه باید کرد.
عبدالحسین فرجپهلو استاد و مدیر گروه علم اطلاعات و دانششناسی دانشگاه شهید چمران اهواز گفت: پاسخ این سوال به روند استخدامها و میزان آگاهی سازمانهای درخواستکننده از این رشته برمیگردد. رشته ما با هر نامی که باشد، مغفول است؛ البته به نظر من از زمانی که بحث اطلاعات مطرح شد به دلیل نیاز مملکت به اطلاعات مراجعه به کارشناسان ما قدری بیشتر شده است.
بحث آقازادگی در انتخاب شغل غوغا میکند
فریبرز خسروی رییس انجمن کتابداری و اطلاعرسانی همچنین در پاسخ به این سوال با اشاره به نحوه تامین نیروی انسانی در سازمانهای دولتی عنوان کرد: متاسفانه در این زمینه، عدالت درستی در کشور ما برقرار نیست.
وی ادامه داد: معمولا اگر شغلی با استفاده از بودجه عمومی تامین میشود باید کل آحاد ملت برای انتخاب آن شغل شانس برابر داشته باشند، اما عملا دیده میشود که مباحث ژنتیکی، آقازادگی و غیره به شدت مطرح است؛ به گونهای که طی دوره گذشته در همین کتابخانه ملی 350 نیرو جذب شده که 10 درصد آنها هم کتابداران نیستند و تعدادی از آنها دیپلم هستند.
خسروی با بیان اینکه در کتابخانه ملی از رشته مامایی گرفته تا رشته دفع آفات نباتی کار کتابداری را انجام میدهند، گفت: تا زمانی که عدالت اجتماعی در حوزه جذب برقرار نشود نمیتوانیم در این قضیه انتظار درستی داشته باشیم.
خدایا به کجا متوسل بشیم تا یه آزمون برگزار کنند؟؟این همه درس خوندیم باید بسوزیم و کارگری کنیم؟؟چرا هیچ کس به فکر نیست؟؟چرا کسی کاری نمیکنه؟؟این همه جوون بی گناه کی جواب اینارو میده؟؟خدایا.....
تورو خدا یکی بگه امسال نهادکتابخونه استخدام کتابدار داره یا نه؟
بازم به مرام شما که آقای خسروی بعد از مدتها حرف دل فارغ التحصیلان رشته علم اطلاعات و دانش شناسی را زدید واقعا چرا باید در همچین جایی مامایی وجود داشته باشد؟ چه کسی مسبب این کارها هست؟ به جای برگزاری کارگاه های بی مورد به این مسئله رسیدگی شود خیلی خوب است. چرا هیچ کس در جای خودش نیست کاش مسئولان کشور به بررسی وضعیت موجود بپردازند کاش..........
ای کاش یک دهم توجه ای که به کتابداران کتابخانه عمومی و شهرداری ها می شد به کتابداران دانشگاه ها هم می شد. متاسفانه در حق کتابداران دانشگاه ها بسیار حق کشی شده است . مخصوصا در بعضی دانشگاه های صنعتی که این رشته در ان تدریس نمی شود. یک سری مدیری که اصلا نمی دانند کتابخانه چیست و این رشته چه جایگاهی دارد ، سکان را دردست گرفته ، فقط به خاطر این دستورالعمل که ریس کتابخانه حتما باید هیات علمی باشد به فرض دکترای ... ای کاش کمی مدیریت بلد بودند. نه رتبه ها را می دهند . نه مدارک را ترتیب اثر می دهند. ساعات کاری فوق العاده زیاد و جدیدا هم که دانشگا ه ها به علت کمبود نیرو، همه کتابخانه های دانشکده ها را به کتابخانه مرکزی انتقال می دهند.روزکتابدار هم که اصلا در دانشگاه ما بسیار ناکام است. فقط ای کاش این مطب به گوش وزیر علوم برسدو به داد ما کارمندان وزارت علو برسد
با تشکر
من فکر میکنم کتابدار دانشگاهی به هیچ وجه دغدغه تعداد عضو و تعداد امانت را ندارد ولی این موارد با توجه به نبود فرهنگ کتاب و کتابخوانی و مطالعه در سطح جامعه دغدغه اصلی کتابداران کتابخانه های عمومی است ولی کتابدار دانشگاهی با میزان امانت و تعداد عضو و میزان مراجعه کنندگان سر و کار ندارد به خاطر اینکه در کتابخانه دانشگاهی فقط دانشجویان آن دانشگاه مراجعه کنندگان آن کتابخانه است در ضمن از نظر امنیت شغلی و میزان حقوق و مزایا هم به مراتب از کتابداران کتابخانه های عمومی بهتر هستند.