داخلی
»مطالب کتابداری
»کتابخانه و کتابداری
مرکز منطقه ای و ISC و مرکز تحقیقات سیاست علمی کشور همکاری میکنند
به گزارش لیزنا در این نشست، دهقانی اظهار داشت: همکاری علمی پژوهشی یکی از موثرترین راهکارها برای تحقق اقتصاد مقاومتی بخصوص در شرایط تحریم است زیرا در این صورت امکان تبادل مدارک علمی فی مابین و اشتراک گذاری منابع علمی مختلف از قبیل کتاب های تخصصی، مقالات مختلف علمی منتشر شده در مجلات معتبر و یا همایش های علمی، گزارش های فنی و پژوهشی، پایان نامه ها و غیره فراهم آمده و باعث صرفه جویی در تأمین بودجه و اعتبار منابع علمی مورد نیاز دانشگاه ها خواهد شد.
بر همین اساس، امکان درج اطلاعات و متن کامل منابع علمی مانند: مقالات، مجلات، مجموعه مقالات، کنفرانس ها، متن و چکیده ی طرح های تحقیقاتی و پایان نامه هایی که در مرکز تحقیقات سیاست علمی کشور تولید و منتشر شده است جهت نمایه سازی در پایگاه های اطلاعاتی مرکز منطقه ای وجود خواهد داشت و از این طریق تمامی دانشگاه ها و مراکز پژوهشی امکان رویت و بهره برداری از این منابع علمی را در آینده خواهند داشت.
وی افزود: شبکهسازی متخصصان، فنورزان و پژوهشگران حوزههای مرتبط با توسعه علم و فناوری به منظور افزایش توانمندیهای علمی و پژوهشی و همچنین همکاری با هدف ورود مرکز تحقیقات سیاست علمی کشور در نظامهای بینالمللی رتبهبندی از اهداف این همکاری علمی سه جانبه می باشد.
مرکز منطقه ای اطلاع رسانی علوم و فناوری بر اساس تفاهم نامه همکاری میان فرهنگستان علوم جهان و وزارت علوم، تحقیقات و فناوری در سال ۱۳۷۰ تأسیس شده و هدف اصلی این مرکز تأمین مدارک علمی مورد نیاز اعضای هیأت علمی، پژوهشگران و دانشجویان تحصیلات تکمیلی دانشگاه ها و موسسات پژوهشی ایران و کشورهای منطقه است.
از جمله فعالیت های مهم مرکز منطقه ای می توان به برقراری نظام مبادله الکترونیکی اطلاعات بین پژوهشگران ایرانی و کشورهای منطقه، تأسیس انواع پایگاه های اطلاعاتی، انتشار گزارش های پژوهشی، نشریات علمی و کتاب های فارسی و غیر فارسی، حمایت از پژوهش های داخلی و منطقه ای در حوزه های علوم و فناوری، برقراری ارتباط و همکاری علمی با بخش های صنعتی، خدماتی و آموزشی برای شناسایی نیازها و تأمین اطلاعات مورد نیاز آنها اشاره کرد.
این مرکز در حال حاضر بیش از ۸ میلیون مدرک علمی در پایگاه های اطلاعاتی مختلف خود از جمله مقالات نشریات و همایش ها، کتاب ها، گزارش های طرح های تحقیقاتی کاربردی و پایان نامه ها در کلیه حوزه های موضوعی از جمله علوم انسانی، فنی و مهندسی، پزشکی، کشاورزی و … و به زبان های فارسی، عربی و انگلیسی بوده که بهصورت الکترونیکی و IP-Base در اختیار اعضای هیئت علمی و دانشجویان قرار می دهد.
شایان ذکر است، مرکز منطقه ای به منظور خدمات رسانی بیشتر، بیش از ۳۵ شاخه را در دانشگاه های مهم کشور و مراکز علمی تأسیس کرده و بدین ترتیب یک شبکه علمی پیوسته میان دانشگاه ها و مراکز علمی کشور فراهم آورده است.
این مرکز همچنین دارای چندین شاخه در سایر کشورهای منطقه می باشد که در چند سال اخیر با هدف گسترش و ترویج زبان و ادبیات فارسی، نسبت به تأسیس شاخه به منظور برقراری دسترسی به پایگاه و منابع اطلاعاتی فارسی خود در سایر دانشگاه های دارای کرسی زبان فارسی اقدام کرده است که در چند ماه قبل، تأسیس شاخه در کشور آذربایجان از جمله آنها بوده است.
پایگاه استنادی بر اساس مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی در سال 1387 تاسیس شد. ISC با در نظر گرفتن استانداردهای علمی، به انتخاب و نمایه سازی نشریات علمی کشورهای اسلامی می پردازد و زمینه لازم جهت ارتقاء کیفیت تحقیق و ایجاد یک شبکه پیوسته علمی در سرتاسر کشورهای عضو سازمان کنفرانس اسلامی فراهم آورده است.
این نظام رتبه بندی، با نمایه سازی مقالاتِ تمام متن و تحلیل استنادیِ اطلاعات کتابشناختی آن مدارک، هر ساله به معرفی دانشگاه ها، نشریات، نویسندگان و آثار برتر علمی جهان اسلام می پردازد. از جمله خدمات پایگاه، تعیین نقاط قوت و ضعف دانشگاه ها و موسسات پژوهشی در سطوح ملی و بین المللی با برگزاری کارگاه های آموزشی و علمی می باشد.
شایان ذکر است مركز تحقیقات سیاست علمی كشور بهعنوان كانون تفكر در زمینه سیاستپژوهی و سیاستسازی علم، پژوهش و فناوری در سطح ملی و بهصورت فرابخشی در كنار شورای مذكور ایفای نقش می كند. هماكنون این مركز با داشتن هفت گروه علمی وظایف مهم شناسایی درخت علم و مطالعه در تعیین سهم مطلوب كشور از آن در آینده، تحقیق در بومیسازی روش های علمی سنجش علم و فناوری و تعیین وضع موجود با استفاده از آنها، مسألهشناسی نظام علمی كشور با تمركز بر حوزه پژوهش و فناوری با رویكرد فرابخشی و تصمیمسازی، خط مشی سازی و تهیه راهبرد و برنامه برای رسیدن از وضع موجود به وضع مطلوب، مطالعه و ارائه روشهای مناسب ترویج علم در راستای سیاستها و برنامههای توسعة علمی، انجام تحقیقات بنیادی، توسعهای، كاربردی بر اساس اصل مأموریتگرایی و با تمركز خاص در زمینههای سیاستگذاری، برنامهریزی، نظارت و ارزیابی را به عهده دارد.
۱. از توهین به افراد، قومیتها و نژادها خودداری کرده و از تمسخر دیگران بپرهیزید و از اتهامزنی به دیگران خودداری نمائید.
۲.از آنجا که پیامها با نام شما منتشر خواهد شد، بهتر است با ارسال نام واقعی و ایمیل خود لیزنا را در شکل دهی بهتر بحث یاری نمایید.
۳. از به کار بردن نام افراد (حقیقی یا حقوقی)، سازمانها، نهادهای عمومی و خصوصی خودداری فرمائید.
۴. از ارسال پیام های تکراری که دیگر مخاطبان آن را ارسال کرده اند خودداری نمائید.
۵. حتی الامکان از ارسال مطالب با زبانی غیر از فارسی خودداری نمائید.