داخلی
»اخبار کتاب
کتابکار طرح «کانون مدرسه» تدوین شد
به گزارش لیزنا بر اساس اعلام ادارهکل روابط عمومی و امور بینالملل کانون، با توجه به آغاز فرآیند اجرایی طرح «کانون مدرسه» در سال تحصیلی جدید کتابکارهای آن در پنج پایه تحصیلی دوم تا ششم ابتدایی تدوین و به مراکز فرهنگیهنری مجری طرح در سراسر کشور ارسال شد.
طرح کانون مدرسه در سند چشمانداز 10 سالهی کانون به عنوان برنامهای رو به توسعه در تلاش است تا با استفاده از شیوههای جذاب، لذت یادگیری را در دانشآموزان و اعضای مراکز فرهنگیهنری کانون افزایش دهد و با اجرای فعالیتهای تعاملی روحیه پرسشگری و قدرت تفکر را در بچهها تقویت کند.
توجه به ویژگیهای رشد و پرورش فکری و نیازهای کودکان از جمله نکات حایز اهمیت در اجرای این طرح عنوان شده است.
دانشآموزان ابتدایی در قالب این طرح ساعاتهایی از آموزش رسمی خود را در مراکز کانون میگذرانند و مربیان کانون نیز سرفصلهایی از کتابهای درسی آنان را با شیوههای جذاب هنری و ادبی رایج در این مراکز به آنان ارایه میکنند.
بر اساس این گزارش در تدوین کتابکارها جمعی از کارشناسان و مربیان کانون به همراه معلمان آموزش و پرورش در قالب کارگروهی مشارکت داشتهاند و تلاش شده با ارایه الگوهای مناسب برمبنای روش یادگیری تعاملی و رعایت اصول نظام تربیتی در هشت جلسه بر اساس الگویهای تجویزی و نیمه تجویزی اجرا شود.
بر همین اساس در الگوی طرح درس تجویزی برای هر یک از جلسههای اول تا هشتم با توجه به مفاهیم کلیدی و محوری در کتابهای درسی برخی فعالیتها پیشنهاد شده تا مربیان با توجه به علاقه، توان و نیاز دانشآموزان و امکانات مراکز آن را انتخاب و اجرا کنند.
همچنین در الگوی طرح درس نیمه تجویزی، مربیان میتوانند با بهرهگیری از ایدهها و خلاقیتهای خود در چارچوبهای تعیین شده فعالیتها را به دانشآموزان ارایه کنند و مربی میتواند با در نظر گرفتن هدف و مفاهیم کلیدی و محوری مشخص شده فعالیتهای خود را طراحی و اجرا کنند.
گفتنی است محتوای کتابکارها از دو طریق مجازی(FTP) و ارسال کتابهای به چاپ رسیده در اختیار مراکز فرهنگیهنری کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان قرار گرفته است.
۱. از توهین به افراد، قومیتها و نژادها خودداری کرده و از تمسخر دیگران بپرهیزید و از اتهامزنی به دیگران خودداری نمائید.
۲.از آنجا که پیامها با نام شما منتشر خواهد شد، بهتر است با ارسال نام واقعی و ایمیل خود لیزنا را در شکل دهی بهتر بحث یاری نمایید.
۳. از به کار بردن نام افراد (حقیقی یا حقوقی)، سازمانها، نهادهای عمومی و خصوصی خودداری فرمائید.
۴. از ارسال پیام های تکراری که دیگر مخاطبان آن را ارسال کرده اند خودداری نمائید.
۵. حتی الامکان از ارسال مطالب با زبانی غیر از فارسی خودداری نمائید.