کد خبر: 36730
تاریخ انتشار: شنبه, 10 شهریور 1397 - 14:38

داخلی

»

مطالب کتابداری

»

کتابخانه های عمومی

​هم‌زمان با برگزاری آیین گرامی‌داشت عید سعید غدیر خم

گشایش نمایشگاه امیرِ راه در کتابخانه و موزه ملی ملک

منبع : روابط عمومی موسسه کتابخانه و موزه ملی ملک
نمایشگاه «امیرِ راه؛ گزیده نسخه‌های خطی مربوط به امیرالمومنین علی علیه‌السلام در گنجینه کتابخانه و موزه ملی ملک» هم‌زمان با برگزاری آیین گرامی‌داشت عید سعید غدیر خم، در کتابخانه و موزه ملی ملک گشایش یافت.
گشایش نمایشگاه امیرِ راه در کتابخانه و موزه ملی ملک

 

به گزارش لیزنا، موقوفه آستان قدس رضوی، آیین گرامی‌داشت عید سعید غدیر خم، روز سه‌شنبه ششم شهریور 1397 خورشیدی با حضور دوستداران فرهنگ و تمدن اسلامی- ایرانی در کتابخانه و موزه ملی ملک برگزار شد.

در این مراسم که با سخنرانی دکتر مرتضی میردار، تاریخ‌پژوه و معاون مرکز اسناد انقلاب اسلامی درباره شخصیت امیرالمومنین علی علیه‌السلام و روایت تاریخی رخداد غدیر خم در تاریخ اسلام و نقالی و منقبت‌خوانی مرشد محسن میرزاعلی همراه شد، نمایشگاه «امیرِ راه؛ گزیده نسخه‌های خطی مربوط به امیرالمومنین علی علیه‌السلام در گنجینه کتابخانه و موزه ملی ملک» گشایش یافت. نمایشگاه «امیرِ راه»، تصویری نو از پیوند مفهوم‌های دینی با کتابت و نگارش نسخه‌های خطی در تاریخ و فرهنگ اسلامی- ایرانی به نمایش می‌گذارد. نسخه‌های خطی از سده‌های هفتم تا چهاردهم هجری، دربرگیرنده نسخه‌های نهج‌البلاغه و نقد و تفسیر و شرح نهج‌البلاغه، زندگی‌نامه، فضایل، مدایح، مناقب، اندرزنامه و مناجات امیرالمومنین امام علی علیه‌السلام، در این نمایشگاه، راهی نو از دریچه هنر به قلمروی شناخت نخستین پیشوای شیعیان و «امیرِ هستی» می‌گشاید.

از جمله نسخه‌های نمایشگاه امیرِ راه به «نهج‌البلاغه و مشرع‌الفصاحه» تالیف سیدرضی ابوالحسن محمد موسوی بغدادی می‌توان اشاره کرد که به خط نسخ در سده ‎هفتم هجری قمری کتابت شده است. همچنین «منهاج البراعه فی شرح نهج‌البلاغه» تالیف «قطب‌الدین ابوالحسن سعید بن هبه الله بن حسن راوندی» به خط نسخ در سده هشتم هجری، از دیگر نسخه‌های نمایش‌یافته در این نمایشگاه به شمار می‌آید. «شرح دیوان علی (ع)» اثر قاضی میرکمال‌الدین حسین منطقی میبدی‌، «انوار الفصاحه و اسرار البراعه فی شرح نهج‌البلاغه» اثر نظام‌الدین احمد حکیم الملک گیلانی به زبان‌های عربی و فارسی و ترجمه فارسی «عهدنامه مالک اشتر» تالیف محمدباقر اسماعیل خاتون‌آبادی که پیشینه کتابت آن‌ها به ترتیب به سده‌های 10، 11 و 12 هجری بازمی‌گردد، از دیگر نفایس خطی این نمایشگاه به شمار می‌رود.

خواهشمند است جهت تسهیل ارتباط خود با لیزنا، در هنگام ارسال پیام نکات ذیل را در نظر داشته باشید:
۱. از توهین به افراد، قومیت‌ها و نژاد‌ها خودداری کرده و از تمسخر دیگران بپرهیزید و از اتهام‌زنی به دیگران خودداری نمائید.
۲.از آنجا که پیام‌ها با نام شما منتشر خواهد شد، بهتر است با ارسال نام واقعی و ایمیل خود لیزنا را در شکل دهی بهتر بحث یاری نمایید.
۳. از به کار بردن نام افراد (حقیقی یا حقوقی)، سازمان‌ها، نهادهای عمومی و خصوصی خودداری فرمائید.
۴. از ارسال پیام های تکراری که دیگر مخاطبان آن را ارسال کرده اند خودداری نمائید.
۵. حتی الامکان از ارسال مطالب با زبانی غیر از فارسی خودداری نمائید.
نام:
ایمیل:
* نظر: