کد خبر: 38515
تاریخ انتشار: دوشنبه, 08 بهمن 1397 - 16:11

داخلی

»

مطالب کتابداری

»

کتابخانه های عمومی

تجلیل از مصطفی رحماندوست در شهرکرد

منبع : روابط عمومی اداره کل کتابخانه های عمومی چهارمحال و بختیاری
از شاعر «صد دانه یاقوت»، مصطفی رحماندوست درآئین کشوری «چهل قلم» در شهرکرد با حضور جمعی از مسئولان و اهالی فرهنگ و هنر تجلیل شد.
تجلیل از مصطفی رحماندوست در شهرکرد

به گزارش روابط عمومی اداره کل کتابخانه های عمومی چهارمحال و بختیاری، درآئین «چهل قلم» که روز شنبه ۶ بهمن ماه با حضور فرهاد خلیل مقدم، مدیرکل کتابخانه های عمومی استان؛ فرزاد رحیمی، مدیرکل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان؛ جواد کارگران، مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان؛ شهرام مقدس، مدیرکل امور اجتماعی و فرهنگی استانداری؛ حجت الله شیروانی، رئیس حوزه هنری استان؛ فضل الله برزویی، جانشین فرماندهی انتظامی استان؛ مجتبی بنیادیان، رئیس بنیاد نخبگان؛ احمدرضا فضل علیپور، مدیرکل پست؛ جان محمد الله یاری، مدیرکل تعاون روستایی؛ غلامرضا محمدی، مدیرکل تأمین اجتماعی؛  بیات سلطانی، سرپرست اداره کل آموزش و پرورش؛ مرضیه جلیل پور، مدیرکل امور بانوان استانداری؛ جمعی از هنرمندان، پیشکسوتان شعر و ادبیات، جمعی دیگر از مسئولین و علاقه مندان کتاب و کتابخوانی از مصطفی رحماندوست شاعر و نویسنده کتابهای کودک و نوجوان در محل فرهنگسرای بزرگ شهرکرد تقدیر شد.

اسماعیل صادقی عضو هیات علمی دانشگاه شهرکرد، کلام زنده، لمس کودکی، بهره گیری از تشبیه و صمیمت را از مهمترین ویژگی های اشعار مصطفی رحماندوست عنوان کرد.

وی با انتقاد از بی توجهی نسبت به ادبیات کودک در کشور، اظهار داشت: شعر کودک در ایران بلاتکلیف است و نیاز به تربیت شاعرانی نظیر رحماندوست داریم که به دنیای کودکانه بیش از پیش بپردازند.

حمید رضایی عضو هیات علمی دانشگاه پیام نور شهرکرد نیز توجه به طبیعت را از مهمترین ویژگی های بارز آثار مصطفی رحماندوست برشمرد و گفت: توجه به مسائل اجتماعی روز، توجه به مولفه های تربیتی بصورت غیرمستقیم، رعایت موسیقی در شعر و بهره گیری از قوه تخیل از دیگر ویژگی های آثار این شاعر بزرگ کشور است.

مدیرکل کتابخانه های عمومی چهارمحال و بختیاری نیز در این آئین با قدردانی از خدمات مصطفی رحماندوست اظهار داشت: تجلیل از هنرمندان متعهد و اثرگذار کشور امری شایسته و بجاست که این برنامه در همین راستا برگزار شده است.

فرهاد خلیل مقدم افزود: این شاعر توانمند در تربیت نسلی ادیب زحمات بسیاری کشیده و آثار ارزشمند ایشان از سرمایه های ادبی کشور به شمار می رود.

در ادامه مصطفی رحماندوست ضمن تشکر از برگزار کنندگان این آئین بیان داشت: دانشگاه ها بجای اینکه تلاش خود را بر تربیت هنرمندان خلاق معطوف کنند بیشتر منتقد آثار ادبی تربیت می کنند.

مصطفی رحماندوست افزود: انتظار می رود تا دانشگاه ها با بهره گیری از ادبیات عامیانه، مردمی و متون کلاسیک هنرمندانی تربیت کنند که با نگاه خلاقانه این متون را برای کودکان و نوجوانان بازآفرینی و بازنویسی کنند.

وی خلاقیت و بازآفرینی متون ادبی کشور را از ضروریات حوزه کودک و نوجوان دانست و گفت: باید فعالان عرصه ادبیات کودک و نوجوان را خلاقانه پرورش دهیم.

رحماندوست با تاکید بر جمع آوری اشعار و داستان های عامیانه مناطق مختلف کشور، تصریح کرد: ادبیات عامیانه به سبب برخورداری از سلامت و صمیمیت لازم رنگ و شکل زیبایی به آثار می بخشد که نباید از این ظرفیت بالا غافل شد.

شاعر «صد دانه یاقوت» همچنین بر قصه خوانی برای کودکان از سنین کودکی تاکید کرد و گفت: هیچ ملتی کتابخوان نخواهد شد مگر اینکه از بدو تولد کودکان خود را با قصه، شعر و داستان همراه کند

در پایان این آئین از مصطفی رحماندوست تجلیل و از سه جلد از کتاب های وی تحت عناوین «این تری زی، آن تری زی» « سفید بود، سفیدتنها بود» «شاخه ها در باد، ریشه ها در خاک» رونمایی شد.

خواهشمند است جهت تسهیل ارتباط خود با لیزنا، در هنگام ارسال پیام نکات ذیل را در نظر داشته باشید:
۱. از توهین به افراد، قومیت‌ها و نژاد‌ها خودداری کرده و از تمسخر دیگران بپرهیزید و از اتهام‌زنی به دیگران خودداری نمائید.
۲.از آنجا که پیام‌ها با نام شما منتشر خواهد شد، بهتر است با ارسال نام واقعی و ایمیل خود لیزنا را در شکل دهی بهتر بحث یاری نمایید.
۳. از به کار بردن نام افراد (حقیقی یا حقوقی)، سازمان‌ها، نهادهای عمومی و خصوصی خودداری فرمائید.
۴. از ارسال پیام های تکراری که دیگر مخاطبان آن را ارسال کرده اند خودداری نمائید.
۵. حتی الامکان از ارسال مطالب با زبانی غیر از فارسی خودداری نمائید.
نام:
ایمیل:
* نظر: