کد خبر: 7802
تاریخ انتشار: یکشنبه, 07 اسفند 1390 - 20:42

داخلی

»

مطالب کتابداری

»

گزارش

کارگاه «آشنایی با فرآیند نگارش و انتشار مقاله های علمی» برگزار شد

  انجمن کتابداری و اطلاع رسانی ایران (شاخه گیلان) با همکاری دفتر آموزش های آزاد دانشگاه گیلان «آشنایی با فرآیند نگارش و انتشار مقاله های علمی فارسی در ایران» را برگزار کرد.

 

به گزارش لیزنا به نقل از روابط عمومی انجمن کتابداری و اطلاع رسانی ایران (شاخه گیلان)، کارگاه آموزشی «آشنایی با فرآیند نگارش و انتشار مقاله های علمی فارسی در ایران» توسط انجمن کتابداری و اطلاع رسانی ایران_شاخه گیلان و با همکاری دفتر آموزش های آزاد دانشگاه گیلان در 4 اسفندماه 1390 از ساعت 8 الی 14 در سالن اجتماعات دکتر رحمدل پژوهشکده گیلان شناسی برگزار گردید و به دلیل استقبال کم نظیر دانشجویان مقاطع و رشته­های گوناگون و کتابداران این استان، این کارگاه در روز 5 اسفند نیز با تدریس دکتر شیما مرادی طی 6 ساعت تکرار گردید.

این کارگاه با سخنرانی حسن عباسپور رئیس انجمن کتابداری و اطلاع رسانی ایران_ شاخه گیلان آغاز شد. با توجه به تعاملی بودن ماهیت کارگاه و علیرغم وجود شرکت کنندگان بسیار، امکان بحث و تبادل اندیشه در رابطه با مباحث مطرح شده فراهم گردید و در هر سه بخش از کارگاه آموزشی، زمانی به پرسش، پاسخ و انجام تمرینهای مرتبط نیز اختصاص یافته بود.

در این کارگاه دکتر مرادی در پنج گام به اصول مهم نگارش علمی پرداخت. در بخش ابتدایی، ضمن مطرح نمودن عوامل پیش نیاز برای نوشتن، جايگاه مقاله پژوهشی در توليد و نشر دانش را تبیین نمود. در بخش دوم، نگارش مقاله­های علمی به زبان فارسی مورد بحث قرار گرفت و به انواع مقاله در ایران و جهان و نیز ساختارهای یک مقاله پژوهشی پرداخته شد. در این بخش ضمن بررسی کلی آسیب شناسی پژوهش در ایران، روش انتخاب موضوع و ویژگی های یک موضوع خوب (hot topic)، تعیین عنوان، ساختار بیان مسئله و روش های تهیه پیشینه به تفکیک توضیح داده شد.

بخش ضرورت و نوآوری در پژوهش، تهیه منابع و مدیریت آن، نگارش اولیه متن، انتخاب کلیدواژه ها، اصول چکیده نویسی و کارهای آماری پژوهش  نیز از دیگر مباحث بخش نگارش مقاله های علمی بود.

در بخش سوم، معیارهای ارزیابی مقاله توسط نویسنده بررسی شد. توجه به اخلاق پژوهشی و معیارهای ارزیابی مقاله های علمی از دید ناشران معتبر علمی در ایران از بارزترین مباحث مطرح شده در بخش چهارم بودند.

در بخش چهارم، ارسال مقاله برای نشریات و آسیب شناسی انتشار مقاله در ایران از دیدگاه نویسندگان و دست اندرکاران نشر علمی در ایران مورد بحث قرار گرفت و بخش پایانی نیز به "چگونه پژوهشگر شدن و تداوم نوشتن علمی" اختصاص یافت. این کارگاه آموزشی با هدیه عبارت طلایی «بخوانید، بیندیشید و بنویسید» توسط مدرس به شرکت کنندگان پایان یافت.

گفتنی است 178 نفر در طی این دو روز در کارگاه آموزشی شرکت داشتند.

برچسب ها :
خواهشمند است جهت تسهیل ارتباط خود با لیزنا، در هنگام ارسال پیام نکات ذیل را در نظر داشته باشید:
۱. از توهین به افراد، قومیت‌ها و نژاد‌ها خودداری کرده و از تمسخر دیگران بپرهیزید و از اتهام‌زنی به دیگران خودداری نمائید.
۲.از آنجا که پیام‌ها با نام شما منتشر خواهد شد، بهتر است با ارسال نام واقعی و ایمیل خود لیزنا را در شکل دهی بهتر بحث یاری نمایید.
۳. از به کار بردن نام افراد (حقیقی یا حقوقی)، سازمان‌ها، نهادهای عمومی و خصوصی خودداری فرمائید.
۴. از ارسال پیام های تکراری که دیگر مخاطبان آن را ارسال کرده اند خودداری نمائید.
۵. حتی الامکان از ارسال مطالب با زبانی غیر از فارسی خودداری نمائید.
نام:
ایمیل:
* نظر: