داخلی
»مطالب کتابداری
»کتابخانه و کتابداری
موزه کودکی ایرانک افتتاح شد
به گزارش لیزنا، موزه کودکی ایرانک، نمایشگاه _ موزهای یک ساله است که در ساختمان گنجینه سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران برای آشنایی دوستداران فرهنگ کودکی راه اندازی شده است تا ضمن آشنایی با جلوههای گوناگون تاریخ و فرهنگ کودکی ایران با اهمیت و ضرورت وجود موزه همیشگی و پایدار برای کودکان سرزمین ما ایران آشنا شود و از این ایده پشتیبانی کنند.
این نمایشگاه-موزه بر پایه نگرش موزههای روایتی، هم کنشانه آرایش شده است که مخاطب بخشی از فضای موزه به شمار میرود در پیوند با پدیدارها و روایتهای آن.
نمایشگاه-موزه کودکی ایرانک، با روایتهای کودک در متنهای اسطورهای و حماسی ایران مانند نقش کودک در شاهنامه و مینیاتورهای سدههای میانی تاریخ ایران و متنهایی برجسته همانند روایت موش و گربه ادامه پیدا میکند تا با فرهنگ مکتب خانهای میرسد و پس از آن روند نوگرایی در آموزش و پرورش و فرهنگی کودک را باز میگوید.
همچنین در بخشی دیگر از این مجموعه زیست افزارهای کودکی مانند ننوها و گهوارهها و بازی افزارهای کودکان تا کتابهای آنها، همچنین تصویرگران شاعران و نویسندگان پیشگام فرهنگ کودکی در میان قومها و آهنگهای گوناگون ایرانی مانند زرتشتیان و ارامنه به نمایش گذاشته شده است.
چگونگی زیست و پوشاک کودک در دورههای تاریخی مشخص مانند قاجار و پهلوی اول و دوم از دیگر بخشهای این نمایشگاه موزه است. نمایشهای سنتی ایران و عروسکهای آنها, نمایش سایه و .... روایتهای جانداری هستند که مخاطبان بزرگسال و کودک را همزمان درگیر روزگار کودکی میکنند. برای یکی دیروز و برای دیگری امروز.
نمایشگاه-موزه کودکی ایرانک، به سبب تنگنای جا تنها بخشهایی از ایده موزه کودکی اصلی را در خود جای داده است. بخش ورودی این موزه از سمت راست آغاز میشود و به نخستین نشانههای تاریخ و فرهنگ کودکی در سرزمین پهناور ایران اختصاص دارد، نقش کودک بر سنگ نگارهها و بازی افزارهای آنها به همراه کهنترین اثر بازمانده از فرهنگ کودکی افسانه «درخت آسوریک» در این بخش نمایش داده شده است.
موزه کودکی ایرانک، با همکاری سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران و به همت موسسه پژوهشی تاریخ ادبیات کودکان در ساختمان گنجینه سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران برپا شده است، از مرداد ۹۸ تا خرداد ۹۹ طی روزهای یکشنبه تا جمعه ۱۰ صبح الی ۹ شب به نشانی تهران، بزرگراه حقانی (شرق به غرب)، نبش خیابان کوشا، روبروی ورزشگاه شهید کشوری، ساختمان آرشیو ملی، سالن گنجینه پذیرای بازدیدکنندگان است.
طراح لوگوی موزه فرشید مثقالی است. وی پس از بررسیها و در نظر گرفتن ظرفیت موزه کودکی و آیندهنگری برای این موزه، لوگویی را که بنمایه آن از ظروف سفالی کهن نیشابور است، گزینش و حاصل کار این شد. تایپوی این لوگو کار حامد غلامیان است.
۱. از توهین به افراد، قومیتها و نژادها خودداری کرده و از تمسخر دیگران بپرهیزید و از اتهامزنی به دیگران خودداری نمائید.
۲.از آنجا که پیامها با نام شما منتشر خواهد شد، بهتر است با ارسال نام واقعی و ایمیل خود لیزنا را در شکل دهی بهتر بحث یاری نمایید.
۳. از به کار بردن نام افراد (حقیقی یا حقوقی)، سازمانها، نهادهای عمومی و خصوصی خودداری فرمائید.
۴. از ارسال پیام های تکراری که دیگر مخاطبان آن را ارسال کرده اند خودداری نمائید.
۵. حتی الامکان از ارسال مطالب با زبانی غیر از فارسی خودداری نمائید.