داخلی
»اخبار کتاب
اجرای برنامه «با من بخوان» در مزارشریف افغانستان
به گزارش لیزنا، مسئولان بنیاد کودک افغانستان از تابستان ۱۳۹۵ علاقهمندی خود را به اجرای برنامهی «با من بخوان» در مزارشریف اعلام کردند و پس از آن توافق شد موسسهی پژوهشی تاریخ ادبیات کودکان افزون بر اهدای کتابهای باکیفیت به کودکان مزارشریف، مجموعه کارگاههای آموزشی با من بخوان را برای مربیان، مددکاران و داوطلبان اجرای برنامه در مزارشریف به رایگان برگزار کنند تا آنان بتوانند نشستهای بلندخوانی برنامهی «با من بخوان» را به اجرا درآورند.
این برنامه با هدف زیر پوشش قرار دادن نزدیک به ۴۰۰ کودک در پایههای پیشدبستان، اول و دوم دبستان در شهر مزار شریف و چند روستای پیرامون آن به اجرا در خواهد آمد.
به این ترتیب در هفتههای پایانی شهریورماه ۱۳۹۵، مریم کریمی مسئول بنیاد کودک افغانستان به همراه دو تن دیگر از مربیان مزارشریف به ایران سفر کردند تا در کارگاههای آموزشی «با من بخوان» شرکت کنند. این کارگاهها در تاریخهای ۳۱ شهریور و یکم مهرماه ۱۳۹۵ در محل خانهی حمایتی آموزشی محمودآباد شهرری برگزار شد و تعدادی از مربیان و داوطلبان افغان و ایرانی دیگر نیز، از دو مرکز «خانهی حمایتی آموزشی» و «مرکز پویش» محمودآباد که بیشتر کودکان افغان را زیرپوشش دارند، در آن شرکت داشتند و آموزش دیدند..
کارگاه ادبیات کودک و کتابهای باکیفیت، کارگاه عناصر داستان، بلندخوانی، کارگاه نمایش، بیان و بدن، کارگاههای سواد پایه، آواورزی، الفباورزی، واژهنامه چیستانی-تصویری و ریاضیآموز لولوپی از جمله کارگاههای برگزار شده در این دو روز بود.
همچنین مربیان مزارشریف در نشستی یکروزه در روز ۳ مهرماه ۱۳۹۵ مهمان موسسهی پژوهشی تاریخ ادبیات بودند. در این نشست کارشناسان موسسه، کارگاههای تکمیلی با من بخوان و سواد پایه، کارگاه صلح و ارزشهای زندگی و کارگاه ساخت انواع ماسکهای نمایشی را به اجرا درآوردند و افزون بر این دربارهی شیوهی اجرای برنامه، راههای هرچه کارآمدتر اجرای آن و تطبیق دادن آن با شرایط و نیازهای کودکان افغانستان به گفتوگو و برنامهریزی پرداختند.
بر پایهی برنامهریزیهای انجامشده قرار است مربیان آموزشدیده، ضمن اجرای نشستهای کتابخوانی در ۵ مرکز شهری و روستایی در منطقه مزار شریف برای کودکان بنیاد و سایر کودکان محروم منطقه، ۱۲ مربی- داوطلب دیگر را آموزش دهند.
درمرحلهی نخست اجرای این پروژه، از محل بودجهی صندوق توانمندسازی کودکان محروم (وابسته به مؤسسه پژوهشی تاریخ ادبیات کودکان) بیش از ۵۰۰ جلد کتاب باکیفیت و برگزیدهی برنامهی «با من بخوان»، ۵۰ بستهی آموزش خلاق سوادپایه از راه ادبیات و ۸۰ جلد کتاب آموزشی برای آموزگاران و مربیان، به همراه فعالیتهای در پیوند با کتابها و دستنامههای راهنما مزارشریف ارسال میشود.
تعطیلات مدارس افغانستان در فصل زمستان است و سال تحصیلی در این کشور در فروردینماه آغاز میشود. «با من بخوان» و بنیاد کودک امیدوارند تا با بسترسازی، آموزش، نظارت و بازدیدهای دورهای، این فعالیتها و همکاریها در ماههای آینده ادامه یابد و کودکان تحت پوشش برنامه، در سال تحصیلی آینده، فضا و رویکردی نو را تجربه کنند.
«با من بخوان» یکی از برنامههای موسسه پژوهشی تاریخ ادبیات کودکان برای ترویج کتابخوانی میان کودکان خانوادههای کمدرآمد، کودکان مناطق محروم و کودکان در بحران است. این طرح بر پایه رساندن کتابهای مناسب و باکیفیت به کودکان و نوجوانانی است که در وضعیت معمول زندگی دسترسی به کتاب مناسب ندارند یا در وضعیتهای ویژه مانند رخدادهای فاجعهبار طبیعی و اجتماعی نیاز به کتابدرمانی و دسترسی به کتابهای مناسب دارند.
موسسه پژوهشی تاریخ ادبیات کودکان نهادی غیردولتی و ناسودبر است که در سال ۱۳۷۹ به شکل رسمی، ثبت و راهاندازی شده است.
۱. از توهین به افراد، قومیتها و نژادها خودداری کرده و از تمسخر دیگران بپرهیزید و از اتهامزنی به دیگران خودداری نمائید.
۲.از آنجا که پیامها با نام شما منتشر خواهد شد، بهتر است با ارسال نام واقعی و ایمیل خود لیزنا را در شکل دهی بهتر بحث یاری نمایید.
۳. از به کار بردن نام افراد (حقیقی یا حقوقی)، سازمانها، نهادهای عمومی و خصوصی خودداری فرمائید.
۴. از ارسال پیام های تکراری که دیگر مخاطبان آن را ارسال کرده اند خودداری نمائید.
۵. حتی الامکان از ارسال مطالب با زبانی غیر از فارسی خودداری نمائید.