داخلی
»اخبار کتاب
«مقدمهای بر دیالکتیک: هگل، مارکس، آدورنو» در شهر کتاب
به گزارش لیزنا بر اساس اعلام روابط عمومی شهر کتاب، در این دوره به بررسی مفهوم دیالکتیک از منظر این سه متفکر آلمانی پرداخته میشود.
در دروس عمومی فلسفه، دیالکتیک را گاه به عنوان فرآیند سه مرحلهای تز، آنتیتز و سنتز تعریف میکنند. این تعریف بیش از اندازه ساده و در واقع نادرست است. اگر بخواهیم یک تعریف کلی از دیالکتیک ارائه کنیم، شاید بتوان گفت که دیالکتیک گونهای از فرایند تحلیل فلسفی است که بر اساس تقابل و تضاد عمل میکند. اما این تعریف نیز، اگرچه دقیقتر از تعریف سهمرحلهای است، همچنان مبهم و ناکارآمد است. واقعیت این است که ارائه یک تعریف روشن و مستقل از دیالکتیک اگر ناممکن نباشد، امری است بسیار دشوار. علاوه بر خوانشهای متعدد و گاه متناقضی که در تاریخ فلسفه، از یونان باستان تا دوران مدرن، از این مفهوم ارائه شده، ماهیت فرآیندی و کلنگر دیالکتیک به گونهای است که درک عمیق و صحیح آن تنها از طریق آشنایی مستقیم با روند اندیشه دیالکتیکی میسر است.
در فلسفه مدرن، واژه دیالکتیک عمدتا با نام هگل و پس از او مارکس پیوند خورده است. پس از این دو و متاثر از آنها، متفکران بسیاری در چارچوب فلسفه دیالکتیکی اندیشیدهاند. در این میان، به جرات میتوان صورتبندی آدورنو از دیالکتیک (تحت عنوان دیالکتیک منفی) را مهمترین و جامعترین صورتبندی فلسفی از دیالکتیک پس از هگل و مارکس به شمار آورد. در این درسگفتار به بررسی مفهوم دیالکتیک از منظر این سه متفکر آلمانی میپردازیم.
آغاز دوره ۱۸ شهریور است و علاقهمندان به حضور در دوره تا ۱۲ شهریور فرصت دارند برای ثبتنام به مرکز فرهنگی شهر کتاب مراجعه کنند یا با شمارههای ۸۸۷۲۳۳۱۶ و ۸۸۷۱۷۴۵۸ تماس بگیرند.
این دوره روزهای یکشنبه ساعت 16 تا 18 در واقع در مرکز فرهنگی شهر کتاب خیابان شهید بهشتی، خیابان شهید احمد قصیر (بخارست)، نبش کوچه سوم برگزار خواهد شد.
۱. از توهین به افراد، قومیتها و نژادها خودداری کرده و از تمسخر دیگران بپرهیزید و از اتهامزنی به دیگران خودداری نمائید.
۲.از آنجا که پیامها با نام شما منتشر خواهد شد، بهتر است با ارسال نام واقعی و ایمیل خود لیزنا را در شکل دهی بهتر بحث یاری نمایید.
۳. از به کار بردن نام افراد (حقیقی یا حقوقی)، سازمانها، نهادهای عمومی و خصوصی خودداری فرمائید.
۴. از ارسال پیام های تکراری که دیگر مخاطبان آن را ارسال کرده اند خودداری نمائید.
۵. حتی الامکان از ارسال مطالب با زبانی غیر از فارسی خودداری نمائید.