کد خبر: 31321
تاریخ انتشار: یکشنبه, 30 مهر 1396 - 12:20

داخلی

»

مطالب کتابداری

»

ستاد خبری ۲۵

«جشنواره تقدیر از مروجان کتابخوانی»؛ شناخت فعالیت های خلاقانه در ترویج خواندن

منبع : لیزنا
 محسن حاجی زین‌العابدینی ایجاد ارتباط میان شبکه های مختلف ترویج کتاب و انتقال تجربیات آن ها به یکدیگر را مهمترین هدف «جشنواره تقدیر از مروجان کتابخوانی» عنوان کرد.
«جشنواره تقدیر از مروجان کتابخوانی»؛ شناخت فعالیت های خلاقانه در ترویج خواندن

 به گزارش لیزنا (ستاد خبری بیست و پنجمین هفته کتاب جمهوری اسلامی ایران)، محسن حاجی زین‌العابدینی عضو هیات علمی گروه علم اطلاعات و دانش شناسی دانشگاه شهید بهشتی و دبیر چهارمین «جشنواره تقدیر از مروجان کتاب‌خوانی» با اشاره به برگزاری چهارمین دوره «جشنواره تقدیر از مروجان کتابخوانی» گفت: مهمترین هدف این جشنواره گرد هم آوری و معرفی گروه ها و شبکه هایی است که بیشتر به صورت غیردولتی کار می کنند و فعایت های ترویج کتابخوانی دارند؛ یعنی کتاب معرفی می کنند، جلسات مرتبط با کتاب برگزار می کنند و به طور کل ترویج کتابخوانی برای آنان فعالیتی مستمر است.

حاجی زین‌العابدینی راجع به روش برگزاری این جشنواره توضیح داد: در «جشنواره تقدیر از مروجان کتابخوانی» تمرکز بر روی نقاط دور دست، روستاها و مراکزی است که در آن ها فعالیت های خلاقانه بیشتر است. بسیاری از گروه ها و افراد به طور معمول کتاب هدیه می کنند یا جلسات نقد کتاب یا معرفی کتاب برگزار می کنند، ولی  برخی جاها کارهای خلاقانه متفاوتی دارند . مثلا ما شنیده ایم که در یکی از روستاها یک گلیم باف بر روی گلیم خود جمله «کتاب برای زندگی انسان مفید است» را بافته و یا تاکسی رانی وجود دارد که در اتومبیل خود برای مطالعه مسافران کتاب قرار داده است و یا نانوایی هست که برای مطالعه مشتریان در محل نانوایی خود کتابخانه ای ایجاد کرده و کتاب امانت می دهد. بنابراین خلاقیت های بسیار زیادی برای ترویج کتابخوانی صورت می گیرد که باید شناخته شود.

به گفته وی مهلت ارسال آثار به این جشنواره تا 10 آبان ماه تعیین شده است. افراد علاقمند به شرکت در این جشنواره می توانند از طریق سایت «جشنواره تقدیر از مروجان کتابخوانی» فرم شرکت را دریافت کنند و به همراه مستنداتی مانند عکس، فیلم، گزارش و غیره از فعالیت های خود به ایمیل جشنواره ارسال نمایند. همچنین اطلاعات بیشتر در مورد این جشنواره را می توان از طریق سایت آن دریافت کرد.

او در مورد بخش های مختلف جشنواره گفت: امسال علاوه بر گروه هایی که به ترویج کتابخوانی مشغول هستند، به این جشنواره  بخش نگاه ویژه هم اضافه شده است. از معلمان مدارس مروج کتابخوانی، اساتید دانشگاه، امامان جماعت، مربیان مهد کودک ها، کتابفروشی ها، واحدهای صنفی مانند پزشکان، مروجان الکترونیکی مثل فضای مجازی، رادیو و تلوزیون، بخش بین الملل برای مروجان کتابخوانی در خارج از کشور، اتباع خارجی در ایران که به ترویج کتاب مشغول هستند و کتابداران مروج کتاب در این جشنواره تقدیر می شوند.

او ادامه داد: نشان استمرار «جشنواره تقدیر از مروجان کتابخوانی» نیز به کسانی تعلق می گیرد که ظرف سه سال گذشته در آن شرکت کرده و مقام آورده اند. این مروجان در بخش عادی جشنواره شرکت نمی کنند بلکه در بخش نشان استمرار شرکت داده می شوند تا به جای فعالیت هایی که سال های گذشته نیز اجرا کرده اند، فعالیت های خلاقانه جدید خود را معرفی کنند.

گفتنی است دفتر انجمن کتابداری و اطلاع رسانی ایران آثار ارسالی از طریق پست را دریافت می کند و باقی آثار هم از طریق ایمیل ارسال می شود.

حاجی زین‌العابدینی در مورد میزان استقبال از این جشنواره تا به امروز توضیح داد: به علت تغییر و تحولات دولت، امسال جشنواره کمی دیر شروع به کار کرد و فعلا نمی توان در مورد میزان مشارکت اظهار نظر کرد. زیرا معمولا میزان مشارکت در روزهای پایانی بیشتر می شود. ولی آنچه باید گفت این است که در حال حاضر بسیاری با جشنواره آشنا هستند و حتی قبل از آغاز آن تماس می گرفتند تا راجع به برگزاری آن اطلاع حاصل کنند. این جشنواره جای خود را در میان فعالین حوزه کتاب باز کرده و این باعث خوشحالی و خرسندی ماست. البته ما امیدواریم هر کسی که در حوزه ترویج کتاب فعالیت می کند، چند مروج دیگر را برای شرکت در این جشنواره تشویق کند. زیرا مسئله اصلی برد و باخت در این جشنواره نیست؛ بلکه آنچه مهم است ایجاد ارتباط میان شبکه های مختلف ترویج کتاب و انتقال تجربیات آن ها به یکدیگر است.

به گفته وی سال اول 92 نفر، سال دوم 490 نفر و سال سوم 745 نفر در این جشنواره شرکت کرده اند.

 

او در پایان سخنان خود تاکید کرد: مهمترین مسئله این است که «هم کتاب بخوانیم و هم دیگران را به کتابخوانی تشویق کنیم».

خواهشمند است جهت تسهیل ارتباط خود با لیزنا، در هنگام ارسال پیام نکات ذیل را در نظر داشته باشید:
۱. از توهین به افراد، قومیت‌ها و نژاد‌ها خودداری کرده و از تمسخر دیگران بپرهیزید و از اتهام‌زنی به دیگران خودداری نمائید.
۲.از آنجا که پیام‌ها با نام شما منتشر خواهد شد، بهتر است با ارسال نام واقعی و ایمیل خود لیزنا را در شکل دهی بهتر بحث یاری نمایید.
۳. از به کار بردن نام افراد (حقیقی یا حقوقی)، سازمان‌ها، نهادهای عمومی و خصوصی خودداری فرمائید.
۴. از ارسال پیام های تکراری که دیگر مخاطبان آن را ارسال کرده اند خودداری نمائید.
۵. حتی الامکان از ارسال مطالب با زبانی غیر از فارسی خودداری نمائید.
نام:
ایمیل:
* نظر: