داخلی
»مطالب کتابداری
»کتابخانه های عمومی
27 هزار و 700 سند به مجوعه کتابخانه آستان قدس افزوده شد
به گزارش لیزنا، براساس اعلام روابط عمومی و امور بینالملل سازمان کتابخانهها، موزهها و مرکز اسناد آستان قدس رضوی، کارشناس مسئول بخش مخزن اسناد این سازمان، اعلام کرد: در سال 1395، بیش از 27 هزار و 700 سند مکتوب و غير مکتوب از طريق اهدا، خريداری و توليد، به مرکز اسناد آستان قدس رضوی افزوده شده است که با اين تعداد، شمار اسناد مکتوب این مرکز از مرز 13 میلیون و 376 هزار برگ گذشت.
مسئول بخش مخزن اسناد این سازمان توضيح داد: از ميان اسنادی که سال گذشته جذب اين مجموعه شده، حدود 21 هزار برگ مربوط به اسناد مکتوب است که از اين ميان 5 هزار و 500 برگ به صورت خريداري و حدود 15 هزار و 400 برگ و فایل دیجیتالی اهدايی است.
وی افزود: همچنين، نزديک به شش هزار و 800 قطعه سند تصويري به صورت فایل دیجیتال و آنالوگ در سال 95 به اين مجموعه افزوده شده که بيش از 5 هزار و 800 فايل ديجيتال به صورت اهدايی و افزون بر 640 قطعه از طريق خريداری بوده، و بالغ بر 300 فایل دیجیتالی نيز از بافت قديم شهر مشهد، توسط کارشناسان مرکز اسناد آستان قدس رضوی و با همکاری بخش تاريخ شفاهی اين مرکز توليد شده است.
کارشناس مسئول بخش مخزن اسناد این سازمان با بيان اينکه حفظ و نگهداری این اسناد از دغدغههای مهم این مرکز است، افزود: در این راستا سال گذشته، از اسناد مکتوب این مرکز بیش از 193 هزار و 700 صفحه، نسخۀ پشتیبان تهیه شده و افزون بر يک هزار و 500 برگ نيز مورد مرمّت و آفتزدايي قرار گرفته است.
وی با بیان اینکه سالانه صدها نفر برای استفاده از اسناد مکتوب و غیر مکتوب، به این مرکز مراجعه میکنند، به اسناد ديداری و شنيداري اشاره کرد و گفت: طی سال گذشته، بيش از يک هزار و 500 حلقه سند ديداری و شنيداری به مجموعه اسناد آستان قدس رضوی افزوده شده که از اين ميان، افزون بر 260 ساعت به صورت خريداری و 300 حلقه به صورت اهدايی بوده است.
همچنین اسناد موجود در این مرکز، دارای تاریخی پانصدساله است و در این میان، اسنادی از دوره افشاریه، قاجاریه و مجموعهای ۶۹ هزارصفحهای از اسناد دوره صفویه وجود دارد که بیشترین اسناد مربوط به دوره صفویه در سطح جهان بوده و به عنوان میراث معنوی یونسکو ثبت جهانی شده است.
۱. از توهین به افراد، قومیتها و نژادها خودداری کرده و از تمسخر دیگران بپرهیزید و از اتهامزنی به دیگران خودداری نمائید.
۲.از آنجا که پیامها با نام شما منتشر خواهد شد، بهتر است با ارسال نام واقعی و ایمیل خود لیزنا را در شکل دهی بهتر بحث یاری نمایید.
۳. از به کار بردن نام افراد (حقیقی یا حقوقی)، سازمانها، نهادهای عمومی و خصوصی خودداری فرمائید.
۴. از ارسال پیام های تکراری که دیگر مخاطبان آن را ارسال کرده اند خودداری نمائید.
۵. حتی الامکان از ارسال مطالب با زبانی غیر از فارسی خودداری نمائید.