داخلی
»مطالب کتابداری
»کتابخانه های عمومی
نشست «نگاهی جامعهشناختی و مردمشناختی به ازدواج» در کتابخانه ملک
به گزارش لیزنا بر اساس اعلام روابط عمومی کتابخانه و موزه ملی ملک، موقوفه آستان قدس رضوی، نشست «نگاهی جامعهشناختی و مردمشناختی به ازدواج» با سخنرانی علی بلوکباشی، مردمشناس و مدیر بخش مردمشناسی دایرهالمعارف بزرگ اسلامی و شهلا کاظمیپور، استاد جامعهشناسی دانشگاه تهران در روز سهشنبه 13 تیر 1396 ساعت 15 در کتابخانه و موزه ملی ملک برگزار خواهد شد.
سخنرانان این نشست تخصصی در حوزه سبک زندگی ایرانی- اسلامی، همزمان با برپایی نمایشگاه «النکاح سنتی؛ ازدواج به روایت آثار کتابخانه و موزه ملی ملک» در نخستین موزه وقفی– خصوصی ایران، درباره جزییات و جنبههای گوناگون آیین ازدواج در روزگاران گذشته ایران سخن خواهند راند.
نمایشگاه «النکاح سنتی»، با مجموعهای جذاب از آثار و منابع تاریخی فرهنگ و تمدن ایرانی- اسلامی موجود در کتابخانه و موزه ملی ملک، همزمان با فرارسیدن سالروز میلاد باسعادت امام حسین علیهالسلام در نخستین موزه وقفی- خصوصی ایران و یکی از شش کتابخانه بزرگ کشور در حوزه نسخههای خطی گشایش یافته است. این نمایشگاه، تصویری دلنشین، دربرگیرنده آثاری گوناگون از فرهنگ و تمدن ایرانی- اسلامی در زمینههای سندهای تاریخی، نسخههای خطی و آثار موزهای به نمایش میگذارد؛ همچنین شیوههای انجام ازدواج، آثار برجایمانده فرهنگی و آیینی و مرحلهها و روایتهایی شیرین از ازدواجهای تاریخی در گستره تمدن ایران و اسلام، تصویر دلانگیز این نمایشگاه را از یک آیین دیرینه در فرهنگ ایرانی تکمیل میکنند.
نشست «نگاهی جامعهشناختی و مردمشناختی به ازدواج» در ساختمان کتابخانه و موزه ملی ملک در محوطه تاریخی باغ ملی تهران به نشانی میدان امام خمینی، سردر باغ ملی، خیابان ملل متحد برگزار می شود.
کتابخانه و موزه ملی ملک، نخستین موزه وقفی- خصوصی ایران و یکی از شش کتابخانه بزرگ کشور در حوزه نسخههای به شمار میآید که در هشت دهه گذشته خدماتی گوناگون به اهل علم و دانش و فرهنگ در ایران رسانده است.
حاج حسین آقا ملک، بنیانگذار کتابخانه و موزه ملی ملک، این گنجینه را به سال 1316 خورشیدی بر آستان قدس رضوی وقف کرده است.
۱. از توهین به افراد، قومیتها و نژادها خودداری کرده و از تمسخر دیگران بپرهیزید و از اتهامزنی به دیگران خودداری نمائید.
۲.از آنجا که پیامها با نام شما منتشر خواهد شد، بهتر است با ارسال نام واقعی و ایمیل خود لیزنا را در شکل دهی بهتر بحث یاری نمایید.
۳. از به کار بردن نام افراد (حقیقی یا حقوقی)، سازمانها، نهادهای عمومی و خصوصی خودداری فرمائید.
۴. از ارسال پیام های تکراری که دیگر مخاطبان آن را ارسال کرده اند خودداری نمائید.
۵. حتی الامکان از ارسال مطالب با زبانی غیر از فارسی خودداری نمائید.