کد خبر: 30427
تاریخ انتشار: سه شنبه, 21 شهریور 1396 - 10:07

داخلی

»

مطالب کتابداری

»

کتابخانه های عمومی

دبیرکل نهاد کتابخانه های عمومی کشور

آگاهی از مهارت‌های کتابخوانی، لازمۀ کار یک کتابدار موفق است

منبع : لیزنا
علیرضا مختارپور دبیرکل نهاد کتابخانه های عمومی کشور در حاشیه نخستین دوره آموزشی طرح «با هم بخوانیم» با کتابداران دیدار و گفت و گو کرد.
آگاهی از مهارت‌های کتابخوانی، لازمۀ کار یک کتابدار موفق است

به گزارش لیزنا بر اساس اعلام پایگاه اطلاع‌رسانی نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور، پس از برگزاری مراسم افتتاحیه نخستین دوره آموزشی طرح «با هم بخوانیم» که عصر یکشنبه ۱۹ شهریور ماه، در مجتمع رفاهی آموزشی آدینه تهران برگزار شد، علیرضا مختارپور دبیرکل نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور با حضور در جمع ۱۰۲ کتابدارِ کتابخانه‌های عمومی منتخب در این طرح، به گفت‌وگو با آنها پرداخت.

مختارپور در این مراسم، درباره ضرورت مجهز شدن کتابداران به مهارت‌های حرفه کتابداری، طی سخنانی عنوان کرد: صرف نظر از تمامی مباحث علمی مطرح درباره وظایف مختلف کتابداران و کتابخانه‌ها، وجدان حرفه‌ای در همه جای دنیا حکم می‌کند هر فردی که در یک مکان فرهنگی مانند کتابخانه فعالیت می‌کند، باید نسبت به حرفه خود و روش‌های ارتباطی با مخاطبان خود آگاهی داشته باشد.

آگاهی‌های لازم برای موفقیت کتابدار در ترویج کتابخوانی

دبیرکل نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور با اشاره به سفرهای استانی خود و دیدار با کتابداران نقاط مختلف کشور یادآور شد: همواره در تمام این دیدارها گفته‌ام که یک کتابدار موفق در مسیر رسیدن به آرمان ترویج کتابخوانی در کشور، باید به چند نوع آگاهی مجهز باشد؛ آگاهی به مسائل دینی، سیاسی، اجتماعی، فرهنگی و سازمانی از جمله این آگاهی‌ها است.

ترویج کتابخوانی در حلقه‌های ارتباطی کتابداران و اعضاء

مختارپور با تأکید بر لزوم فعالیت‌ خودجوش و خلاقانه کتابداران در کسب مهارت و فعالیت‌های ترویجی در حوزه کتابخوانی گفت: از سال‌های دور تا کنون در نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور طرح‌های مختلفی برای نزدیک شدن به اهداف پیش‌بینی شده به اجرا درآمده‌؛ از طرح مادران قصه‌گو تا طرح‌هایی چون مشاوره کتابدار، مدرسه تابستانی خواندن و غیره که یا مانند این طرح با آموزش گروه منتخبی از کتابداران سراسر کشور برگزار می‌شده و یا با استفاده از فضای مجازی و برگزاری دوره‌های مجازی و از راه دور به انجام می‌رسیده است.

دبیرکل نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور ادامه داد: اما فارغ از این روش‌ها، سعادت ما آن زمانی است که کتابدار ما بتواند در گروه‌ها و حلقه‌هایی که با اعضای کتابخانه‌ها دارد، با ایجاد فضایی برای به اشتراک‌گذاری اطلاعات، به ترویج کتابخوانی در منطقه خود کمک کند.

بالا یا پایین بودن میزان امانت؛ مسئله این نیست!

ادامه این مراسم به گپ و گفت کتابداران با دبیرکل نهاد اختصاص داشت که طی آن کتابداران به بیان اهم فعالیت‌های خلاقانه خود در حوزه ترویج کتابخوانی در منطقه خود پرداختند و برخی مشکلات و محدودیت‌ها و خواسته‌های خود را با دبیرکل نهاد مطرح کردند.

 

مختارپور در پاسخ به سوال یکی از کتابداران حاضر درباره محاسبه نشدن میزان امانت کتاب در برخی فعالیت‌های ترویجی گفت: یکی از مسائلی که امروز در کتابخانه‌های عمومی با آن روبه رو هستیم این است که آیا میزان امانت در کتابخانه‌ها بالا رفته یا پایین آمده است؟ از ابتدای حضورم در نهاد همواره تأکید داشته‌ام که به شدت از آمارسازی پرهیز شود. اگر طرح‌های خلاقانه‌ای برای ترویج کتابخوانی داریم که منجر به علاقه مردم به کتابخوانی می شود اما در میزان امانت کتاب از کتابخانه محاسبه نمی‌شود، به هیج وجه اشکالی ندارد، چراکه هدف ما خوانده شدن کتاب و انتقال تجربیات برای رسیدن به زندگی بهتر فردی و اجتماعی است.

خواهشمند است جهت تسهیل ارتباط خود با لیزنا، در هنگام ارسال پیام نکات ذیل را در نظر داشته باشید:
۱. از توهین به افراد، قومیت‌ها و نژاد‌ها خودداری کرده و از تمسخر دیگران بپرهیزید و از اتهام‌زنی به دیگران خودداری نمائید.
۲.از آنجا که پیام‌ها با نام شما منتشر خواهد شد، بهتر است با ارسال نام واقعی و ایمیل خود لیزنا را در شکل دهی بهتر بحث یاری نمایید.
۳. از به کار بردن نام افراد (حقیقی یا حقوقی)، سازمان‌ها، نهادهای عمومی و خصوصی خودداری فرمائید.
۴. از ارسال پیام های تکراری که دیگر مخاطبان آن را ارسال کرده اند خودداری نمائید.
۵. حتی الامکان از ارسال مطالب با زبانی غیر از فارسی خودداری نمائید.
نام:
ایمیل:
* نظر: