داخلی
»مطالب کتابداری
»کتابخانه های عمومی
«زندگی با ضربالمثلها» در کتابخانه روستایی قم رونمایی شد
به گزارش لیزنا، آیین رونمایی از کتاب «زندگی با ضرب المثل ها» نوشته غلامرضا حیدری ابهری با حضور نویسنده اثر، حجتالاسلام امیرعطاءاله جباری، مدیرکل کتابخانههای عمومی استان قم؛ حجت الاسلام والمسلمین سبحانی نسب، مدیر انجمن ناشران کودک و نوجوان؛ صفا امیری، مدیرمسئول نشر براق؛ محمدحسین قاسمی، مدیر نشرکتابک و جمعی از مسئولان در کتابخانه شهدای روستای صرم برگزار شد.
حجت الاسلام والمسلمین غلامرضا حیدری ابهری، نویسنده کتاب «زندگی با ضرب المثل ها» در این برنامه به علاقه خود نسبت به دانش آموزان روستایی اشاره کرد و افزود: من بین مردم شهر و روستا هیچ تفاوتی قائل نیستم و این عزیزان باید مانند دیگران از امکانات لازم برخوردار باشند. وی گفت: نوشتن را باید با مطالعه فراوان، خاطره نویسی، تمرین زیاد، انگیزه و امید، شرکت در کارگاه های آموزش نویسندگی و به اشتراک گذاری تجربیات خود با دیگران آغاز کنید؛ یادگیری علم و دانش و علاقه به نوشتن، کمک شایانی به شما می کند. کودکان و نوجوانان عزیز در روستاها می توانند نقش بی بدیلی در رشد ادبیات کشور ایفا کنند.
ضرورت فراهم سازی زمینه شکوفایی و پرورش استعدادها در روستاهای کم برخوردار
حجت الاسلام والمسلمین امیرعطاءاله جباری، مدیرکل کتابخانههای عمومی استان قم، اظهار داشت: باید زمینه شکوفایی و پرورش استعدادها را در روستاهای کم برخوردار فراهم کنیم تا به رشد و ارتقای فرهنگ جامعه منجر شود. این مهم مستلزم برنامه ریزی درست و توجه مسئولان است. چراکه اگر مدیران غافل از این موضوع باشند، سرمایه های اجتماعی کشور خاموش شده و این دلیلی برای بروز ناهنجاری های اجتماعی و آسیب منابع انسانی میهن عزیزمان است.
حجت الاسلام والمسلمین امیرعطاءاله جباری، بیان کرد: استقبال گرم دانش آموزان، نشان از اهتمام این گروه سنی به کتاب و کتابخانه است. به همین دلیل اداره کل کتابخانههای عمومی استان قم درصدد فراهم سازی بستری مناسب برای برگزاری دورههای ادبی و آموزش نویسندگی است و از مسئولان مرتبط میخواهیم با شناسایی استعدادهای روستاها در این امر به ما کمک کنند.
ضرب المثل ها باعث انتقال فرهنگ اصیل اسلامی ایرانی و پیشرفت یک ملت می شود
حجت الاسلام والمسلمین علیرضا سبحانی نسب، مدیر انجمن ناشران کودک و نوجوان نیز در جمع کودکان و نوجوانان، اظهار داشت: این رونمایی با هدف آشنایی با کتابهای تازه منتشر شده و نیز چگونگی استفاده از ضرب المثلها در زندگی است.
وی سپس به تاریخچه ضرب المثلها اشاره کرد و افزود: این جملات جذاب و تاثیرگذار در بین مردم شکل می گیرد و علاوه بر انتقال فرهنگ اصیل اسلامی- ایرانی باعث پیشرفت یک ملت نیز می شود.
توجه به نیازها و علاقمندی های کودک و نوجوان یکی از ضروریات جامعه است
محمدحسین قاسمی، مدیر نشر کتابک در رابطه با لزوم تولید کتاب های پرمحتوا، گفت: کتابهای این انتشارات بر اساس نیازها و علاقمندی های کودک و نوجوان به عنوان یکی از ضروریات جامعه چاپ می شود. خلاقیت در نشر کتاب میتواند منجر به ترویج کتابخوانی و آینده ای درخشان برای نسل جدید شود.
سواد خواندن همانند سواد رسانه ای از اهمیت بالایی برخوردار است
محمد نظری، کارشناس منابع اداره کل کتابخانه های عمومی استان قم نیز به توجه و عنایت امام خمینی (ره) به تشکیل نهضت سوادآموزی در روستاها اشاره کرد و افزود: منظور از مطالعه تنها کتابهای درسی نیست بلکه سواد خواندن است که همانند سواد رسانه ای از اهمیت بالایی برخوردار است. مطالعه به مهارت نیاز دارد و بهترین شیوه کتابخوانی تمرکز بینایی است و اینکه چگونه مطالعه یک کتاب را آغاز کنیم و به پایان برسانیم.
اجرای سرود، مسابقه، شعرخوانی و اهدای جایزه به دانش آموزان از دیگر برنامه های این مراسم بود. در پایان از حجت الاسلام و المسلمین غلامرضا حیدری ابهری، نویسنده کودک و نوجوان تقدیر شد.
گفتنی است، غلامرضا حیدری ابهری تألیف 130 عنوان کتاب در حوزه کودک و نوجوان در کارنامه فرهنگی خود دارد که برخی از آن ها به زبان های مختلف ترجمه شده است.
۱. از توهین به افراد، قومیتها و نژادها خودداری کرده و از تمسخر دیگران بپرهیزید و از اتهامزنی به دیگران خودداری نمائید.
۲.از آنجا که پیامها با نام شما منتشر خواهد شد، بهتر است با ارسال نام واقعی و ایمیل خود لیزنا را در شکل دهی بهتر بحث یاری نمایید.
۳. از به کار بردن نام افراد (حقیقی یا حقوقی)، سازمانها، نهادهای عمومی و خصوصی خودداری فرمائید.
۴. از ارسال پیام های تکراری که دیگر مخاطبان آن را ارسال کرده اند خودداری نمائید.
۵. حتی الامکان از ارسال مطالب با زبانی غیر از فارسی خودداری نمائید.