کد خبر: 35364
تاریخ انتشار: دوشنبه, 11 تیر 1397 - 12:05

داخلی

»

مطالب کتابداری

»

اخبار کتابخانه ملی

دیدار صمیمانه رئیس و مسئولان سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران با اعضا

منبع : لیزنا
صبح روز یکشنبه 10 تیر، نشست صمیمانه رئیس سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران با اعضا برگزار شد.
دیدار صمیمانه رئیس و مسئولان سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران با اعضا

به گزارش لیزنا بر اساس اعلام روابط عمومی سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران، این نشست با حضور اشرف بروجردی؛ رئیس سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران، غلامرضا امیرخانی؛ معاون کتابخانه ملی، فریبرز خسروی؛ معاون پژوهش و منابع دیجیتال و سرپرست معاونت اسناد، مظفر پاسدار شیرازی؛ مدیرکل حوزه ریاست، روابط عمومی و اموربین‌الملل، کامران ساری؛ معاون مدیر کل زیرساخت و پشتیبانی فناوری اطلاعات، رضا شهرابی؛ مدیر کل اطلاع‌رسانی، محمدجعفر مازینی؛ مدیرکل تدارکات و خدمات عمومی، عبدالرسول سلیمانی؛ رئیس اداره حفاظت فیزیکی و اعضای کتابخانه ملی ایران در سالن حکمت سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران تشکیل شد. 

اشرف بروجردی، رئیس سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران، با شنیدن نقطه نظرات اعضای حاضر در این نشست تاکید کرد: این اولین و آخرین جلسه دیدار اعضای کتابخانه ملی با مسئولان این سازمان نخواهد بود چرا که مطمئنا هنوز ناگفته‌هایی در این میان وجود دارد و ما نیز به زودی در صدد اجرایی کردن گفته‌های شما خواهیم بود.

او با اشاره به اینکه دیدار بعدی با اعضای کتابخانه ملی در در اواخر شهریور ماه سال جاری است، خاطرنشان کرد: در نشست بعدی شما می‌توانید مطالبات امروزتان را پیگیری کنید. ما همگی اعضا یک خانواده هستیم، باید در کنار یکدیگر احساس آرامش و بالندگی کرده و حریم و حرمت یکدیگر را در چنین فضای فرهنگی حفظ کنیم.

رئیس سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران با اشاره به طراحی اتاق‌هایی برای بحث و تبادل نظر پژوهشگران تصریح کرد: اگرچه این امکان تاکنون فراهم نشده اما در آینده نزدیک، شاهد اجرایی شدن آن خواهیم بود. او همچنین قول مساعد داد تا نسبت به رسیدگی به مشکلات مطرح شده در جلسه امروز و حل پاره‌ای از آنها در مدت زمانی کوتاه اقدام شود.

گفتنی است است پیش از صحبت‌های رئیس سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران، چند تن از اعضا به بیان مشکلات خود پرداختند و مدیران و مسئولان حاضر در جلسه نیز پاسخ گفتند.

مظفر پاسدار شیرازی؛ مدیرکل حوزه ریاست، روابط عمومی و اموربین‌الملل، هدف از تشکیل این جلسه را دیدار رودررو با اعضا عنوان کرد و خاطرنشان ساخت: پس از تاکیدِ موکد ریاست سازمان این نشست شکل گرفت. البته راه های ارتباط مستقیم با اعضا، ایمیل خانم بروجردی که مستقیم به دست خودِ ایشان می رسد، صندوق های انتقادات و پیشنهادات که در فضاهای مختلف نصب هست و بازدیدهای سرزده اداره نظارت و بازرسی هست. همچنین از طریق روش دلفی مصاحبه‌هایی با برخی از اعضای قدیمی انجام گرفت که نتیجه آن، آغازگر کمیته ای برای پیگیری مسائل اعضا و برطرف شدن مشکلات آنان شد. همچنین تا یک ماه آینده کیوسک های اطلاع رسانی در ورودی تالارها تعبیه می شود.

سپس عبدالرسول سلیمانی؛ رئیس اداره حفاظت فیزیکی و اعضای کتابخانه ملی ایران نکاتی را درباره مشکلات عضویت و طولانی شدن روند آن که برخی از اعضا گفتند، مطرح کرد.

رضا شهرابی؛ مدیر کل اطلاع‌رسانی اما از تغییر در آیین نامه در شرایط عضویت از 16 تیرماه خبر داد و افزود: همیشه پژوهشگران شکایت داشتند که برای عضویت آنان هیچ گونه تسهیلاتی وجود ندارد. با تغییراتی که در آیین نامه داده شده، دو سطح پژوهشی برای دارندگان مدرک دکتری و دانشجویان مدرک دکتری اضافه شده است که طبیعتا سرای پژوهش و تعداد کتاب و روزهای به امانت داشتن کتاب بیشتر است. او همچنین از برگزاری کارگاه های آموزشی برای اعضای جدید خبر داد.

شهرابی البته در پاسخ به پرسشی مبنی بر عدم امکان دسترسی به مقالات لاتین و عضو نبودنِ کتابخانه ملی در سایت های مجلات خارجی برای دانلود مقاله گفت: ما در سه پایگاه داخلی عضویت داریم اما اگر بخواهیم در همه سایت های نشریات آنلاین عضویت داشته باشیم، بسیار مشکل و هزینه بر است ولی برای مقالات آنلاین به دنبال سازوکاری هستیم که تا پایان تیرماه اطلاع رسانی خواهد شد.

او با اشاره به موضوع کتاب‌های مرجع و کمبود آنها که از سوی یکی از مراجعان مطرح شد، تصریح کرد: در هر تالار یک کتابدار مرجع وجود دارد که به مخاطبان توضیحات لازم را ارائه داده و آنها را راهنمایی می‌کند. همچنین توجه به این نکته ضروری است که کتابخانه ملی، کتابخانه تخصصی دانشگاهی نیست که انتظار داشته باشیم تمامی کتب تخصصی دانشگاهی را در آن جمع‌آوری کنیم. وظیفه اول ما گردآوری کلیه آثار مکتوب منتشر شده است، بعد گردآوری کتب لاتین اسلام‌شناسی و ایران‌شناسی و پس از آن کتب لاتین رفرنس عمومی.

او همچنین با اشاره به اینکه در حال حاضر حدود 150 هزار نسخه کتاب در کتابخانه عمومی نگهداری می‌شود، بیان کرد: کتابخانه عمومی سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران قرار نیست مانند کتابخانه تخصصی تمامی کتاب‌ها را پوشش دهد و قرار نیست که تمامی کتاب‌های موجود در سالن تخصصی را در آنجا نیزگردآوری کنیم.

مدیرکل اطلاع رسانی کتابخانه ملی ایران، در پاسخ به پرسش یکی از اعضا مبنی بر موجود نبودن برخی از کتب سرچ شده در نرم‌افزار رسا گفت: هر کتابی که قرار است منتشر شود، ناشر آن برای دریافت فیپا به کتابخانه ملی مراجعه می‌کند. اما در نهایت ممکن است این کتاب چاپ نشده و یا چاپ آن با تاخیر مواجه شود. او همچنین با اشاره به موضوع واسپاری گفت: تأخیر در واسپاری کتابها به کتابخانه ملی، عرضه آنها را در کتابخانه ملی با مشکل روبرو کرده است. اگرچه قبول داریم که به دلیل کمبود نیرو، در کل با کاهستی‌هایی مواجه هستیم.

کامران ساری؛ معاون مدیر کل زیرساخت و پشتیبانی فناوری اطلاعات همچنین در پاسخ به پرسش یکی از اعضا مبنی بر پایین بودن سرعت اینترنت گفت: در حال حاضر حدود 40 مگ پهنای باند برای استفاده مراجعین درنظر گرفته شده و با توجه به سال‌های گذشته این میزان افزایش یافته است. باید درنظر داشته باشید که خرید نرم‌افزار برای پهنای باند هزینه زیادی را می‌طلبد. در حال حاضر یک نرم‌افزار ایرانی اکانتینگ تهیه کرده‌ و در چند مرحله آن را تست کرده‌ایم و حتی برای اینکه مطمئن شویم پاسخ‌گوی نیاز مراجعان است، در فضای واقعی نیز آن را امتحان کردیم.

او افزود: ممکن صد نفر به صورت همزمان از اینترنت استفاده کنند و در این شرایط پهنای باند در اختیار کسانی که دانلود می‌کنند قرار گرفته و سرعت سایرین کم می‌شود، اما با ورود نرم‌افزار اکانتینگ این مشکل برطرف خواهد شد.

معاون مدیر کل زیرساخت و پشتیبانی فناوری اطلاعات در رابطه با نرم‌افزار رسا نیز اظهار کرد: این نرم‌افزار در سال 1385 راه‌اندازی شد که پس از آن، به به‌روزرسانی نیاز داشت، اگرچه در سال‌های گذشته این اتفاق رخ نداده است. اما تازگی قراردادی مبنی بر توسعه پشتیبانی و نگهبانی امضا کرده‌ایم که مراجعین در چند ماه آینده شاهد تغییرات محسوسی در این باره خواهند بود.

در ادامه محمدجعفر مازینی؛ مدیرکل تدارکات و خدمات عمومی درخصوص مشکلات مطرح شده اعضا گفت: درباره تهویه، سال گذشته دو چیلر از کار افتاد که پس از برگزاری مناقصه در اواخر سال گذشته، شرکتی که برنده شد، براساس مختصات اینجا، مشغول به ساخت که یکی از چیلرها در نیمه خرداد امسال نصب شد و دیگری نیز تا ماه آینده نصب می شود.

او افزود: از آنجا که سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران، نهادی دولتی است، نمی تواند فردی اقدام کند. درنتیجه باید سالن همایش، بوفه، فروشگاه لوازم التحریر و غیره را با مناقصه واگذار کند. قیمت گذاری را نیز کارشناس رسمی دادگستری می گذارد که بر روند قیمت گذاری و کیفیت عرضه اجناس، نظارت کلی صورت می گیرد.

وی همچنین درباره سالم نبودن برخی لامپ ها خاطرنشان ساخت: حدود 14 هزار لامپ در 97 هزار مترمربع وجود دارد که  تلاش می کنیم روزانه بازدید داشته باشیم تا چنانچه لامپی سوخته باشد، نسبت به رفع مشکل آن اقدام کنیم.

برخی اعضا اما نسبت به عدم امنیت کمدها شکایت داشتند که مازینی گفت: در مجموعه، 1100 میز و 1480 کمد وجود دارد که تا به حال، 250 کمد مجهز به سیستم مگنتی شده  تا آخر امسال، همه آنها مگنتی می شوند. علاوه بر این، برخی دیگر، از کمبود امکانات برای شیفت شب ازجمله یخچال و اتاق استراحت گفتند.

برخی از اعضا خواستار تعبیه کمدهای بزرگتر همراه با دریافت هزینه شدند. همچنین مناسب نبودن میزهای کامپیوتر و نداشتن جاکیبوردی، تخصیص فرصت بیشتر برای استفاده از اینترنت و کامپیوتر، ایجاد فضایی برای تایپ کردن، ایجاد فضایی برای گرم کردن غذا، کمبود زمان برای امانت داشتن پایان‌نامه ها، تقاضای نظارت مدون، نظام مند و شفاف هم بر پیمانکار و هم بر پرسنل کتابخانه، سخت بودن در اختیار گرفتن سرای پژوهش و پیشنهادهای بهتر شدن کتابفروشی و تشکیل شورای صنفی برای ارتباط مستمر میان اعضا و مسئولان کتابخانه ملی مطرح شد.

رضا خدادوست
|
Iran
|
1397/04/11 - 13:11
0
1
عرضه ندارید کتابخانه ملی رو روی دربش تخته بزنید و قفلش کنید و هر وقت امکانات شما خوب نیست به ملت خدمت ارائه کنید
خواهشمند است جهت تسهیل ارتباط خود با لیزنا، در هنگام ارسال پیام نکات ذیل را در نظر داشته باشید:
۱. از توهین به افراد، قومیت‌ها و نژاد‌ها خودداری کرده و از تمسخر دیگران بپرهیزید و از اتهام‌زنی به دیگران خودداری نمائید.
۲.از آنجا که پیام‌ها با نام شما منتشر خواهد شد، بهتر است با ارسال نام واقعی و ایمیل خود لیزنا را در شکل دهی بهتر بحث یاری نمایید.
۳. از به کار بردن نام افراد (حقیقی یا حقوقی)، سازمان‌ها، نهادهای عمومی و خصوصی خودداری فرمائید.
۴. از ارسال پیام های تکراری که دیگر مخاطبان آن را ارسال کرده اند خودداری نمائید.
۵. حتی الامکان از ارسال مطالب با زبانی غیر از فارسی خودداری نمائید.
نام:
ایمیل:
* نظر: