کد خبر: 29335
تاریخ انتشار: سه شنبه, 27 تیر 1396 - 09:58

داخلی

»

اخبار کتاب

تازه ترین شماره  «نقد کتاب علوم اجتماعی» منتشر شد

منبع : لیزنا
شماره سیزدهم فصلنامه «نقد کتاب علوم اجتماعی» به سردبیری محمد رضا رسولی ویژه  بهار 1396 منتشر شد.
تازه ترین شماره  «نقد کتاب علوم اجتماعی» منتشر شد

به گزارش لیزنا بر اساس اعلام روابط عمومی خانه كتاب، شماره سیزدهم فصلنامه «نقد كتاب علوم اجتماعی» با نقدی بر آثار سهراب صلاحی، احمد سیف، سید عباس احمدی، ناصرالدین غراب راهی بازار نشر  شده است.

در بخش سخن سردبیر این فصلنامه با عنوان «دو نگاه به ادبیات جامعه شناسی معرفت» كه به قلم محمدرضا رسولی، دانشیار علوم ارتباطات انتشار یافته می خوانیم:« جامعه شناسی معرفتی در ایران- به رغم اهمیت و نقشی كه در مجموعه علوم  اجتماعی دارد- رشته مهجوری است كه به لحاظ آموزش و پژوهش و تالیف، به قدر و اهمیتی كه در علوم اجتماعی دارد هم چندان پرداخته نشده است. این در حالی است كه در  دانشگاه های غربی، گروه های آموزشی متعددی به تحقیق و تدریس در این حوزه مشغول اند و به تبع این رویكرد  منابع و ادبیات در خوری را فراهم كرده اند.

تدریس و تحقیق جامعه شناسی معرفت در ایران به واسطه تلاش علمی دكتر منوچهر آشتیانی، استاد فلسفه  دانشگاه شهید بهشتی شروع شد و پس از  آن نراقی، نظامی، راسخ، نیك گهر، توكل و... نیز در این زمینه كار كردند و به تدریس و تحقیق در این حوزه پرداختند...».

در بخش «نقد تالیف» این شماره از فصلنامه مقاله هایی  با عنوان های« ایران و دو جنبش در نیم قرن نوشته دكتر علی اكبر فرهنگی»، «جنسیت، جامعه و جامعه شناسی نوشته دكتر شیرین احمدنیا»، «سرمایه داری ودموكراسی نوشته دكتر رحمان سعیدی» و.... پیش روی خوانندگان قرار گرفته است.

مخاطبان همچنین  در بخش «نقد ترجمه» مقاله های متعددی با عناوین «بحران در خرد انسانی نوشته دكتر محمد امین قانعی راد»، «انسان شناسی زبان شناختی نوشته دكتر فرهنگ ارشاد»، «دانش و آموزش مفاهیم نظریه های جامعه شناسی نوشته دكتر محمد علی زكی»، «میدان های اعتراض در جنبش زنان هند نوشته مریم نورائی نژاد» آمده است.

دكتر سید محمد دادگران، دانشیار ارتباطات دانشكده علوم ارتباطات و مطالعات رسانه  در بخش «نقد دیروز» به  بررسی و نقد كتاب «مد و مدرنیته» ترجمه  ناصرالدین غراب  پرداخته است كه در بخشی از آن می خوانیم:« كتاب مد و مدرنیته پی كاوی در سرشت  چند وجهی  لباس و ابهامات آن است و یك كار ابتكاری است  كه با خلاقیت همراه است. این كتاب در وهله نخست در ادامه مطالعاتی است  كه در دو دهه گذشته در حوزه لباس انجام گرفته است. این كتاب پیوند میان گذشته و حال است. پیروی از مد و پوشیدن لباس مد روز یا داشتن  ظاهری جذاب و آراسته سپری در برابر عالم  و آدم  است.  كشش جنسی  لباس موضوعی  محوری اما خود لباس بیشتر اوقات  برای ایجاد شگفتی، اعمال نفوذ، ایجاد دافعه و جاذبه  به كار گرفته می شود....»

در بخش واكاوی سیزدهمین فصلنامه «نقد كتاب علوم اجتماعی» دكتر محمد علی مرادی مقاله ای با عنوان «فراسوی جامعه شناسی معرفتی» نوشته است. مقاله « چیستی جامعه شناسی علم  یا معرفت» نوشته دكتر محمد توكل نیز در  بخش واكاوی این شماره از فصلنامه آمده است.

در بخش «یك كتاب، یك گفت‌وگو» عباس عبدی، محسن گودرزی و سعید اركان‌زاده یزدی درباره كتاب «صدایی كه شنیده نشد» با عنوان «این پژوهش پروژه نظام‌ شاه نبود» سخن گفته‌اند.

«كتاب‌پژوهی جامعه‌شناختی: گذرگاه باریك جامعه‌شناسی معرفت و علم نوشته روشنك فرهودی» نیز عنوان مطلبی است كه در بخش «شایسته خواندن» آمده است.

شماره سیزدهم فصلنامه نقد كتاب علوم اجتماعی ویژه فصل بهار 1396 به قیمت 10 هزار تومان و به همت موسسه خانه كتاب روانه بازار نشر  شده است.

خواهشمند است جهت تسهیل ارتباط خود با لیزنا، در هنگام ارسال پیام نکات ذیل را در نظر داشته باشید:
۱. از توهین به افراد، قومیت‌ها و نژاد‌ها خودداری کرده و از تمسخر دیگران بپرهیزید و از اتهام‌زنی به دیگران خودداری نمائید.
۲.از آنجا که پیام‌ها با نام شما منتشر خواهد شد، بهتر است با ارسال نام واقعی و ایمیل خود لیزنا را در شکل دهی بهتر بحث یاری نمایید.
۳. از به کار بردن نام افراد (حقیقی یا حقوقی)، سازمان‌ها، نهادهای عمومی و خصوصی خودداری فرمائید.
۴. از ارسال پیام های تکراری که دیگر مخاطبان آن را ارسال کرده اند خودداری نمائید.
۵. حتی الامکان از ارسال مطالب با زبانی غیر از فارسی خودداری نمائید.
نام:
ایمیل:
* نظر: