داخلی
»مطالب کتابداری
»ستاد خبری ۲۵
فراخوان شرکت در انتخاب پایتخت کتاب ایران اعلام شد
به گزارش لیزنا بر اساس اعلام ستاد اطلاعرسانی رویدادهای ترویج کتابخوانی،معاونت امور فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، طرح «انتخاب و معرفی پایتخت کتاب ایران» را با هدف توسعه فرهنگی و ترویج کتابخوانی از طریق حمایت از برنامهها و پیشنهادهای نو و ابتکاری، اثربخش و پایدار برگزار میکند.
«پایتخت کتاب ایران» عنوانی است که هر سال به یک شهر اعطا میشود که بر اساس نظر هیات داوران، بهترین برنامه را برای ترویج کتابخوانی ارائه کرده باشد. این طرح، با مشارکت برخی از نهادهای دولتی و غیردولتی ازجمله سازمان شهرداریها و دهیاریهای کشور، سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران، نهاد کتابخانههای عمومی و دیگر نهادها و سازمانهای فعال و علاقمند در این زمینه اجرا میشود.
ازجمله اهداف طرح انتخاب پایتخت کتاب ایران میتوان به این موارد اشاره کرد: کمک به توسعه پایدار، فرهنگی و اجتماعمحور شهرها، انسجامبخشی به فعالیتهای فرهنگی در شهرها با محوریت کتاب و کتابخوانی، کشف، جذب، ساماندهی و بهرهگیری از امکانات و ظرفیتهای محلی و بومی برای ترویج کتابخوانی و همچنین تقویت برنامهریزی و نگاه به آینده در سطوح منطقهای و محلی.
برنامههای سال ۱۳۹۷ هر شهر در زمینه ترویج کتابخوانی که با همکاری دستگاهها و نهادهای دولتی و غیردولتی تدوین و با امضای شهردار و رییس اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی ارائه میشود، قابلیت شرکت در طرح پایتخت کتاب ایران را دارد. این برنامههای ارسالی شامل موارد متعددی است که بعضی از آنها به این شرح است: برنامهها، فعالیتها و اقدامها به طور ویژه برای پایتخت کتاب طراحی شده باشد، متناسب با نیازهای محلی، آیینهای بومی و ارزشهای دینی و ملی باشد، قابلیت الگوبرداری داشته باشد، در محتوا و شیوه اجرا نوآورانه و کیفی باشد و …
فراخوان شرکت در چهارمین دوره طرح انتخاب پایتخت کتاب، در این نشانی اینترنتی قابل دسترس است. شهر منتخب، علاوه بر لوح تقدیر مقامات عالیرتبه کشوری، مجموعهای از تسهیلات، اعتبارات و منابع فرهنگی دریافت خواهد کرد.
۱. از توهین به افراد، قومیتها و نژادها خودداری کرده و از تمسخر دیگران بپرهیزید و از اتهامزنی به دیگران خودداری نمائید.
۲.از آنجا که پیامها با نام شما منتشر خواهد شد، بهتر است با ارسال نام واقعی و ایمیل خود لیزنا را در شکل دهی بهتر بحث یاری نمایید.
۳. از به کار بردن نام افراد (حقیقی یا حقوقی)، سازمانها، نهادهای عمومی و خصوصی خودداری فرمائید.
۴. از ارسال پیام های تکراری که دیگر مخاطبان آن را ارسال کرده اند خودداری نمائید.
۵. حتی الامکان از ارسال مطالب با زبانی غیر از فارسی خودداری نمائید.