داخلی
»اخبار کتاب
تمام آمارهای حوزه کتاب در دوران پس از انقلاب روبه رشد است
به گزارش لیزنا، طبق اعلام رویداد فرهنگی، برنامه قدم زدن در کلمات از رادیو فرهنگ به مصاحبه با مجید غلامی جلیسه، مدیر عامل خانه کتاب درباره موضوع «کتاب بعد از انقلاب» اختصاص پیدا کرد.
در این برنامه مجید غلامی جلیسه در پاسخ به این سوال که بعد از انقلاب در حوزه کتاب چه دستاوردهایی را داشته ایم، عنوان کرد: خوشبختانه حضور پربرکت انقلاب اسلامی اتفاقهای خوبی را در حوزه کتاب رقم زد و در سال گذشته جشن یک میلیون جلد کتاب پس از انقلاب اسلامی را داشتیم، یعنی افتخار انتشار بیش از یک میلیون جلد کتاب از سال 1357 تا 1393 که به نظر من افتخار قابل توجهی است.
وی با بیان اینکه در حوزههای دیگر هم با یک بخش افزایشی روبه رو هستیم، ادامه داد: بعنوان مثال نویسندگان و شاعران زن نسبت به قبل از انقلاب افزایش قابل توجهی داشتند و نسبت نویسندگان زن به نسبت نویسندگان مرد در حال نزدیک شدن به برابری است.
به گفته مدیر عامل خانه کتاب، این اتفاقی قابل توجه است که عرصه برای علاقمندان به این حوزه در قشر زنان بازتر شده است.
غلامی جلیسه با اشاره به بحث کتابخانهها و ایجاد آنها در توسعه فضای نقد، توزیع و فروش کتاب اظهار داشت: در این بحث یقینا به ایده ال نرسیدهایم اما افزایش قابل توجه و خوبی را داشتیم و جای امیدواری وجود دارد که با اصلاح روندهای نامطلوب و برنامهریزیهای اشتباه بتوانیم اتفاقهای بهتری را رقم زنیم کمااینکه همه آمارها در حوزه کتاب، آمارهای روبه رشد بوده است.
وی با اشاره به اینکه آمارهای رشد در برخی بخشهای این حوزه کمتر و در برخی دیگر بیشتر است، گفت: برای این مسئله باید آسیبشناسی انجام دهیم تا این روندها اصلاح شوند.
لزوم برنامهریزی بهتر در خصوص کیفیسازی انتشار کتاب
مدیر عامل خانه کتاب در پاسخ به این سوال که چه رویکردها و رویدادهایی را برای رونق بیشتر صنعت نشر پیشنهاد میکنید، بیان کرد: احساس میکنم که در خصوص توسعه ویترین کتاب آنطور که باید خوب عمل نکردیم یعنی تعداد کتابفروشیهای ما به نسبت جمعیت پایین است و جای کار بیشتری دارد.
وی ادامه داد: همچنین در حوزه ایجاد کتابخانههای تخصصی یا کتابخانههای عمومی علیرغم رخداد اتفاقات و آمارهای خوب پس از انقلاب اما تا نرم جهانی خود و ایجاد یک اطمینان خاطر از این حیث که ما میتوانیم جامعه آماری مناطق مختلف را تحت پوشش قرار دهیم، هنوز فاصله داریم و باید در این زمینه فعالیتهای بیشتری را انجام دهیم.
غلامی جلیسه در خصوص کیفیسازی انتشار کتاب گفت: علیرغم تلاشهای خوبی که انجام شده احساس میکنم که ما باید در این زمینه پرداخت و برنامهریزی بهتری را داشته باشیم.
وی با اشاره به میزان جوایز کتاب عنوان کرد: جوایز کتاب قبل از انقلاب تا بعد از آن افزایش فوقالعاده چشمگیری را داشته است، یعنی تنوع و تعداد جایزههایی که به این حوزه اختصاص پیدا میکند قابل توجه است و همین سال گذشته (در طی یک سال) حدود 23 جایزه مرتبط با کتاب داشتیم که به نظر من در نوع خود بینظیر است.
۱. از توهین به افراد، قومیتها و نژادها خودداری کرده و از تمسخر دیگران بپرهیزید و از اتهامزنی به دیگران خودداری نمائید.
۲.از آنجا که پیامها با نام شما منتشر خواهد شد، بهتر است با ارسال نام واقعی و ایمیل خود لیزنا را در شکل دهی بهتر بحث یاری نمایید.
۳. از به کار بردن نام افراد (حقیقی یا حقوقی)، سازمانها، نهادهای عمومی و خصوصی خودداری فرمائید.
۴. از ارسال پیام های تکراری که دیگر مخاطبان آن را ارسال کرده اند خودداری نمائید.
۵. حتی الامکان از ارسال مطالب با زبانی غیر از فارسی خودداری نمائید.