داخلی
»اخبار کتاب
نشست انجمن ادبی بیدل با حضور رییس بنیاد سعدی در دهلی برگزار شد
به گزارش لیزنا بر اساس اعلام روابط عمومی بنیاد سعدی، در این نشست که از سوی مرکز تحقیقات فارسی رایزنی فرهنگی ایران در دهلی برگزار شد، حداد عادل ضمن بیان توضیحاتی درباره کتاب «حدیث سرو و نیلوفر»، درباره قدمت زبان فارسی در شبه قاره هند و علاقه اش به این منطقه سخن گفت.
سپس غلامرضا انصاری، سفیر جمهوری اسلامی ایران در هند درباره اهمیت روابط فرهنگی هند و ایران توضیح داد.
وی دوران حضور در کشور هند را از ایام ارزشمند کاری خود برشمرد و مردم هند را انسانهای خونگرم و کشور هند را کشوری رو به رشد و از پیشگامان توسعه در آسیا خواند.
انصاری همچنین ورود احسان الله شکر اللهی را بعنوان مدیر مرکز تحقیقات زبان و ادب فارسی جمهوری اسلامی ایران از سوی بنیاد سعدی را برای گسترش زبان فارسی در این منطقه، به فال نیک گرفت.
در این مراسم علی دهگاهی، رایزن فرهنگی ایران در هند نیز درباره فعالیت های انجمن ادبی بیدل دهلوی توضیحاتی ارائه کرد.
در ادامه استادان زبان فارسی ضمن تبریک جشن پیروزی انقلاب اسلامی و بیان خاطراتی از دوران مبارزات، از دیدار حداد عادل ابراز خوشحالی کردند و ایشان را بهترین حامی زبان فارسی در شبهقاره، سرپرست زبان فارسی در جهان و نماینده استادان فارسی از کشور هند در ایران دانستند.
چند نفر از شاعران جوان از جمله عزیزمهدی، حسن مهدی جعفری، اخلاق آهن، شهناز پروین و یگانه شکراللهی به شعرخوانی پرداختند و دو نفر نیز شعرهایی از امیرخسرو دهلوی و امام خمینی (ره) را با آواز به سبک هندی اجرا کردند.
قمرغفار، رئیس بنیاد بیدل نیز چند جلد مجموعه مقالات ادبی که به کوشش وی فراهم آمده بود را به حداد عادل رئیس بنیاد سعدی، علی دهگاهی رایزن فرهنگی و احسانالله شکراللهی رئیس مرکز تحقیقات زبان فارسی اهداکرد.
در این نشست که اکثر استادان برجستہ ادبیات فارسی در دانشگاہ ھای دھلی همچون شریف حسین قاسمی، اختر مہدی، پرفسور چندر شیکھر، سید کلیم اصغر و ھمچنین دانش پژوھان و دانشجویان زبان و ادب فارسی نیز شرکت داشتند، از خدمات پنجساله انصاری، سفیر ایران در هند قدردانی شد.
در پایان مراسم، دو اثر « حدیث سرو و نیلوفر» تالیف حدادعادل و «مثنوی معنوی به تصحیح دکتر محمدعلی موحد» رونمایی شد.
۱. از توهین به افراد، قومیتها و نژادها خودداری کرده و از تمسخر دیگران بپرهیزید و از اتهامزنی به دیگران خودداری نمائید.
۲.از آنجا که پیامها با نام شما منتشر خواهد شد، بهتر است با ارسال نام واقعی و ایمیل خود لیزنا را در شکل دهی بهتر بحث یاری نمایید.
۳. از به کار بردن نام افراد (حقیقی یا حقوقی)، سازمانها، نهادهای عمومی و خصوصی خودداری فرمائید.
۴. از ارسال پیام های تکراری که دیگر مخاطبان آن را ارسال کرده اند خودداری نمائید.
۵. حتی الامکان از ارسال مطالب با زبانی غیر از فارسی خودداری نمائید.