کد خبر: 29033
تاریخ انتشار: چهارشنبه, 07 تیر 1396 - 18:49

داخلی

»

اخبار کتاب

​جایزه بنیاد موقوفات افشار به «ژیلبر لازار» رسید

منبع : لیزنا
 بیست و چهارمین جایزه ادبی و تاریخی بنیاد موقوفات دکتر محمود افشار به «ژیلبر لازار» ایران‌شناس فرانسوی اهدا می‌شود.
​جایزه بنیاد موقوفات افشار به «ژیلبر لازار» رسید

به گزارش لیزنا بر اساس اعلام بنیاد موقوفات افشار، هیات گزینش جایزه بنیاد موقوفات دکتر محمود افشــار یزدی، بیســت و چهارمین جایزه ادبی و تاریخی خود را به ایران‌شناس فرانسوی، ژیلبر لازار تقدیم خواهد کرد.

 این جایزه که شامل یک لوح، یک نشان و یک قالی دستباف نائین زیوریافته با نام لازار است، ۱۳ تیر برابر ۴ ژوئیه در خانه فرهنگ در پاریس - فرانسه  (Centre culturel d'Iran, N ۶, Rue Jean Bart, Paris, ۷۵۰۰۶) به دست رئیس شورای تولیت بنیاد موقوفات افشار، سیدمصطفی محقق داماد، به لازار اهدا خواهد شد.

لازار از دانشمندانی است که عمر خود را صرف تحقیق درباره زبان فارسی و فرهنگ ایرانی کرده است؛ به همین مناسبت سال گذشته فرهنگستان زبان و ادب فارسی نیز او را به‌عنوان عضو افتخاری خود برگزید.

«زبان کهن‌ترین متون نثر فارسی»، «دستور زبان فارسی معاصر»، «فرهنگ فارسی- فرانسه»، «شکل‌گیری زبان فارسی»، «اشعار پراکنده قدیمی‌ترین شعرای فارسی‌زبان از حنظله بادغیسی تا دقیقی»، «بررسی وزن شعر ایرانی»، «ترجمه فرانسوی برگزیده رباعیات خیام» و «گزیدهای از غزل‌های حافظ» از‌جمله آثار این ایران‌شناس است.

سال گذشته این جایزه به شاعر پرآوازه ایرانی، امیرهوشنگ ابتهاج (سایه) اهدا شد.

از دیگر دانشمندانی که تاکنون این جایزه را دریافت کرده‌اند می‌توان به ریچارد فرای، شارل هانری دو فوشه کور، برت فراگنر، آنجلو میکله پیه مونتسه، سیدمحمد دبیرسیاقی، غلامحسین یوسفی، منوچهر ستوده و عبدالحسین زرین‌کوب اشاره کرد.

 

سیدمصطفی محقق داماد، دکتر محمدرضا شفیعی کدکنی، دکتر ژاله آموزگار، جلال خالقی مطلق، محمود امیدسالار، فتح االله مجتبایی، حسن انوری و کاوه بیات اعضای هیات گزینش کتاب و جایزه دکتر محمود افشار از اعضای هیات گزینش کتاب و جایزه دکتر محمود افشار هستند.

خواهشمند است جهت تسهیل ارتباط خود با لیزنا، در هنگام ارسال پیام نکات ذیل را در نظر داشته باشید:
۱. از توهین به افراد، قومیت‌ها و نژاد‌ها خودداری کرده و از تمسخر دیگران بپرهیزید و از اتهام‌زنی به دیگران خودداری نمائید.
۲.از آنجا که پیام‌ها با نام شما منتشر خواهد شد، بهتر است با ارسال نام واقعی و ایمیل خود لیزنا را در شکل دهی بهتر بحث یاری نمایید.
۳. از به کار بردن نام افراد (حقیقی یا حقوقی)، سازمان‌ها، نهادهای عمومی و خصوصی خودداری فرمائید.
۴. از ارسال پیام های تکراری که دیگر مخاطبان آن را ارسال کرده اند خودداری نمائید.
۵. حتی الامکان از ارسال مطالب با زبانی غیر از فارسی خودداری نمائید.
نام:
ایمیل:
* نظر: