داخلی
»اخبار کتاب
دوره های دانش افزایی زبان فارسی اهمیت بسیار در وجهه بین المللی ایران دارد
به گزارش لیزنا، بر اساس اعلام روابط عمومی بنیاد سعدی، غلامعلی حداد عادل در نشست همکاران بنیاد سعدی برای برگزاری هشتادوچهارمین دوره دانش افزایی زبان فارسی اظهار کرد: دوره های دانشافزایی بلند مدت، سنگین ترین وظیفه بنیاد سعدی در طی سال است بنابراین همانطور که پیش از نوروز، نیروی راهنمایی و رانندگی به حالت آماده باش در می آید تا مردم با خیال راحت سفر داشته باشند، ما نیز امروز در اینجا جمع شدیم تا برای شروع یک کار سنگین، فشرده، مهم و حساس آماده شویم.
وی با بیان اینکه برگزاری موثر این دوره ها از لحاظ حیثیتی برای کشور و بنیاد سعدی اهمیت ویژه ای دارد، ادامه داد: نحوه برگزاری این دوره ها تصور فارسی آموزان در مورد کشور ایران را شکل می دهد بنابراین دوره های دانشافزایی از نظر وجهه بینالمللی بسیار مهم است. همچنین این فارسی آموزان معلمان زبان فارسی آینده در کشور خودشان خواهند بود و کیفیت و محتوای دوره دانش افزایی اهمیت زیادی خواهد داشت.
حداد عادل در ادامه گفت: از دو سال گذشته تصمیم گرفتیم دوره های دانشافزایی را در یکی از دانشگاه های تهران برگزار کنیم، چراکه از طریق اقامت در تهران، زبان آموزان شناخت بهتری از ایران خواهند داشت و همچنین برنامهریزی بهتری می توان برای برنامه های فوق برنامه فرهنگی داشت و با توجه به تجربه های برگزاری دوره های دانش افزایی در سال های گذشته، هر سال تحولاتی را برای هرچه بهتر و موثرتر برگزار شدن این دوره ها ایجاد کردهایم.
وی ادامه داد: امسال با توجه به تجربه موفق سال گذشته، دوره دانش افزایی را مجدد با همکاری دانشگاه علامه طباطبایی برگزار می کنیم با این تفاوت که در تفاهم نامه امسال بنیاد سعدی با این دانشگاه، وظایف بیشتری بر عهده ما قرار دارد و بنیاد فعال¬تر از گذشته عمل خواهد کرد.
کاهش کمیت و تمرکز بیشتر بر کیفیت
رئیس بنیاد سعدی، با بیان آنکه در این دوره، با توجه به هزینه های بالای دوره های دانش افزایی، پذیرش فارسی آموزانی که در سطح های بالاتری از زبان قرار دارند را مناسبتر یافتیم، گفت: ما به این جمع بندی رسیدیم که دوره دانش افزایی باید به عنوان پاداشی برای فارسی آموزانی که در کشور خود تلاش کردهاند و زبان فارسی را تا سطح متوسط و پیشرفته یادگرفتهاند، در نظر گرفته شود. در نتیجه تعداد فارسی آموزان این دوره کمتر از گذشته است و امسال میزبان حدود 140 نفر خواهیم بود.
حداد عادل در ادامه با تاکید برآنکه با کاهش کمیت زبان آموزان، بر کیفیت کلاس ها تمرکز بیشتری خواهیم داشت، گفت: البته در مورد برخی کشورها به دلایل خاص انعطاف بیشتری نشان دادیم و بنابراین حداقلی از کلاس های مبتدی را خواهیم داشت اما این تعداد بیش از یک یا دو کلاس نخواهد بود.
رئیس بنیاد سعدی با بیان اینکه مدیریت خوب، ترکیبی از عقل و تفکر به همراه کار گروهی است، از همه همکاران خود خواست تا در برگزاری این دوره، احساس مسئولیت، همفکری، تدبیر و همکاری بیشتری داشته باشند تا با صرفه جویی هزینهها، دوره با کیفیت بهتری نسبت به سالهای قبل برگزار شود و هر یک از فارسی آموزان با خاطراتی خوش به کشورشان بازگردند.
دراین نشست همچنین دکتر رضامراد صحرایی، معاون آموزش و پژوهش بنیاد سعدی به همراه عباس نجار، مدیر آموزشی و مسول برگزاری هشتادوچهارمین دوره دانش افزایی زبان فارسی، توضیحاتی را درباره نحوه برگزاری و وظایف هرکدام از کمیته های در نظرگرفته شده ارائه کردند.
۱. از توهین به افراد، قومیتها و نژادها خودداری کرده و از تمسخر دیگران بپرهیزید و از اتهامزنی به دیگران خودداری نمائید.
۲.از آنجا که پیامها با نام شما منتشر خواهد شد، بهتر است با ارسال نام واقعی و ایمیل خود لیزنا را در شکل دهی بهتر بحث یاری نمایید.
۳. از به کار بردن نام افراد (حقیقی یا حقوقی)، سازمانها، نهادهای عمومی و خصوصی خودداری فرمائید.
۴. از ارسال پیام های تکراری که دیگر مخاطبان آن را ارسال کرده اند خودداری نمائید.
۵. حتی الامکان از ارسال مطالب با زبانی غیر از فارسی خودداری نمائید.